6 Ekim 2016

Nars // Steven Klein Despair Allık Paleti


Nars Steven Klein koleksiyonu yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl başında piyasaya çıkmıştı. Birkaç ay sonra da bana bu Despair Palet doğum günü hediyesi olarak gelmişti. Nars`ın çoğu paletini çok kullanışlı buluyorum, gramajlarına göre fiyatları da daha uygun oluyor. Yanındaki fırçasını da hesaba katınca bu da o avantajlı ürünlerden birisi. 


Sol üstteki en açık renk Nars`ın daimi renklerinden Nico, diğer üçü ise yeni renkler. Bir de mini Ita Kabuki fırça var gördüğünüz üzere. Ambalajı klasik mat Nars ambalajlarından değil, koleksiyona özel bir ambalaj yapılmış. Klasik ambalajlar gibi kirlenme durumu olmuyor (yine de ben o ambalajları daha çok seviyorum). 


Nars`ın bu meşhur Ita Kabuki fırçasının fiyatı oldukça yüksek bildiğiniz gibi (190tl) hatta bulması da çok kolay değil sanıyorum. Bu palete göz dikmemdeki temel etmen bu fırçaydı itiraf etmem gerekirse. O yüzden allıklardan önce fırçadan bahsedeyim; orjinalinden sadece boyca biraz daha küçük sanıyorum. Sentetik olmadığı için öyle yumuşacık bir fırça değil. Kıvamında ve oldukça doğal uygulama yapıyor ama şekil itibari ile bronzer için kullanılmaya daha uygun. Kaliteli bir fırça olduğu her halinden belli ama yine de ayılıp bayıldığım, mutlaka sahip olmalıyım dediğim bir fırça da olmadı açıkçası. 

soldan sağa; ferocious, esoteric, savage, nico

Allıklara da gelirsek; standart Nars kalitesinde (bezen paletlerin içinde yapısı daha kötü allıklar olabiliyor ama bunda öyle bir durum yok) 

Sarı alt tonlu bir turuncu (esoteric), mercanımsı bir pembe/kırmızı (savage), çok koyu olmayan mürdüm/pembe (ferocious) ve oldukça açık bir bej rengi (Nico) içeriyor. Allıkların 4`ü de minik ışıltılar içeriyor. Savage ve Ferocious renklerini çok severek kullanıyorum.

Swatchda neredeyse hiç belli olmayan en açık renk (Nico), Nars`ın daimi koleksiyonunda, hatta Nars`ın en çok satan renklerinden birisi olarak lanse edilmiş ama benim tenimde çok belirsiz duruyor. Zaten allık değil, aydınlatıcı niyetiyle kullanıyorum ama varla yok arası çok hafif bir etki sağlıyor. Gözaltlarıma, kapatıcının üzerine pudra olarak kullanma niyetindeyim onu ilerleyen günlere.  

Genel olarak sevdiğim ve sahip olduğuma pişman olmadığım bir ürün oldu ama o turuncu allık yerine bir bronzer olsaymış hatta ve hatta aydınlatıcı olarak da bir tık daha belirgin bir renk olsaymış tadından yenmezmiş. Her bir allığın gayet yeterli gramaja sahip olduğunu düşününce ve yanındaki fırçayı da ekleyince fiyat olarak oldukça avantajlı. Almayı düşünenler için Makyajtrendi.com`da hala satılıyor.

Ben Nars ürünlerini oldukça beğenen birisi olarak, bugün olsa yine alırdım ama sizde böyle bir durum yoksa ya da mini ITA fırça özellikle ilginizi çekmiyorsa renk seçimi olarak daha başarılı bir palete yönelip, bunu es geçmenizi öneririm. 

6 yorum:

  1. Öncelikle Ita fırça da bana vaktiyle doğumgünü hediyesi olarak gelmişti ve keskin kontür yapmak istediğimde elim hep ona gidiyor. Bence, paletlerdeki fırçalarla orijinali aynı değil gibi; ama, bilemiyorum tabii. Bu palette de dediğin gibi iki allık, bir bronzer, bir aydınlatıcı olmalıymış. Mercan renkli allığa bayıldım, yanına bir şeftali ile on numara olurmuş. Güle güle kullan yine de, neticede NARS allık candır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fircanin orjinalinden biraz daha sert oldugunu temptaliada okudum ben de ama inanmak istemiyorummm :D ayipliyorum nars'i dogruysa. Ben de Nars allik konusunda ayni felsefeyi benimsedigim icin cekmecemin kiymetlilerinden kendisi hala :)

      Sil
  2. sırf nico için de alırmışım bunu ben ita fırça güzel fena değil ama çok da elimin gitmediği bir fırça oldu artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o paletin icinde unutuyorum kesinlikle..

      Sil
  3. bende allık paletlerine bayılıyorum nars ın ama dediğin gibi o iki renk yerine bir bronzer konsaymış harika olurmuş :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli