26 Mayıs 2017

Alışveriş // Nisan - Mayıs 2017


Nisan ve Mayıs ayında biraz ayarsız alışveriş yaptığımı kabul etmem gerekiyor sanırım. Geçtiğimiz birkaç ayda kozmetik alışverişini oldukça azaltmış olmamın verdiği haklı gurur ve doğum günü şımarıklığı birleşince ortaya böyle bir bilanço çıktı. Fazla uzatmadan neyi, neden, ne kadar a aldığımdan bahsedeyim. 





Öncelikle hediye gelenlerden başlayayım; Nars Hot Sand allık (110TL) Beymen`den alınmıştı ve çok güzel bir hediye paketinde geldi. Sosyal medyada çokça övülen bu aydınlatıcı bence de övgüleri hak ediyor.


Bu ikili de bir diğer hediyeydi. MAC 140S fırça (139TL) pudra için bayıldığım bir fırça oldu. MAC Extra Dimension Show Gold aydınlatıcının (112TL) yazısını yazmıştım.


Bunlar da benim kendime doğum günü hediyelerimdi. İkisini de aldığıma çok çok memnunum. MAC Retro lipstick (66TL) uzun zamandır aradığım, belirgin ama abartıya kaçmayan kırmızı/kahve tonuydu. MAC Extra Dimension Faux Sure allığın da (99TL) yazısı blogda mevcut. 


Yukarıdaki alışverişleri mağazadan yaparken Extra Dimension ve Next to Nothing serilerinden birkaç ürün daha aklımda kalmıştı. Mayıs ayında olan %20 MAC indirimini bahane ederek onları da aldım. Next to Nothing Pudra (97TL), Extra Dimension Hard to Get Allık (99TL), Brow Set (73TL) ve Brush Cleanser (48TL) %20 indirimle alındı, sepet 250TL`yi geçince maskara ve  kullandığım bir çek ile Huggable Lipstick eklenince de avantajlı oldu sanki.


Nyx Cosmetics`in online sitesinden de Rustic Antique paleti (65TL) ve Soft Matte Lipcream Berlin`i (28TL) almıştım. Paletin renklerine bakınca benim için biraz gereksiz olduğu fikrine kapıldım aldıktan sonra ama lipcream`in rengini çok beğendim. Bu aralar kahve, kırmızı tonlara takmış durumdayım. 


En son Gratis indiriminden merak ettiğim 2 fondöteni aldım (indirimle 30TL civarına düşüyordu). Loreal Nude Cushion`ı beğendim ama Infallible`ı çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim.


Ducray Elution Şampuanı (25-30TL) kepek sorunum için almıştım, yanında Kelual DS ile birlikte oldukça memnun kaldım. Daha önce denediğim bir sürü ürün işe yaramamıştı.


Cyrene anneler günü için sürpriz bir kutu yapmıştı (89TL). Çoğunluğun aksine çok güvenebildiğim markalardan olmasa da sürpriz kutu konseptlerine dayanamıyorum. İçinden çıkan 4 tam boy ürün de kullanışlı geldi bana.


Ve son olarak yurt dışı instagram alışverişim. Bu tarz alışverişleri sevmiyorum aslında, Hem üzerine koyulan fazlaca fiyatı göz göre vermek içime sinmiyor hem de güvenilir bulmuyorum ama bu sefer bir çılgınlık yapıp trendyonair hesabından aldım. Ürün fiyatları çoğunluğun aksine %80-100 arası karlı değil, %50 karlı gibi olması beni almaya itti fakat bu şekilde alışveriş yapmama kararımın doğruluğunu bir kez daha hatırlamış oldum. Parayı ödeme aşamasında herhangi bir iletişim sıkıntısı yoktu ama ürünlerin kargolanma aşamasında ciddi iletişim sıkıntısı vardı. Satın alırken 15 Mayıs`da kargolanacağı belirtilen ürünler benim elime 22 Mayıs`da geçti, gönderildi mi, hangi kargo ile gönderildi, takip numarası vs gibi sorularıma da cevap alamadım bu süre içinde. Dolayısı ile tekrar alışveriş yapmayı düşünmüyorum.

Tabii iyi tarafından bakarsam da aldığım ürünler efsanevi görünüyor. Bu tecrübeye rağmen "iyi ki almışım" diyeceğim büyük ihtimalle 😃 

GÜNCELLEME: 31 Mayıs itibari ile trendyonair hesabı; yoğunluğu nedeni ile kargolarla ilgilenmediği, doğru dürüst bir internet erişimi bulamadığı vs gibi bir açıklama yapmış ve kendisinin belirttiği üzere hala ürünleri ulaşmayan birkaç kişi varmış. 


2 aylık bu alışveriş patlamasından sonra, Nisan öncesi yaptığım gibi sağlam bir diyete girme vakti gelmiştir sanıyorum. Bütün bir yıl çöp almayacağım gibi büyük hedefler koyup şaşmak istemiyorum ama bakalım hayırlısı...



10 yorum:

  1. Loreal nudenden bende memnunum , ama keşke biraz daha kalıcı olsaydı... güzel günlerde kullanın aldıklarınızın hepsini ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler 😊 evet kaliciligi yuksek degil ama yanimda tasimak icin de baya pratik oldu. O yuzden cok sorun etmedim.

      Sil
  2. Güzel günlerde kullanın hepsini de. Ara ara yoldan hepimiz çıkıyoruz, ama yine de sonrasında dur demeyi biliyorsak o da birşey :)

    YanıtlaSil
  3. güle güle kullan :-) ABH palet benim de aklımda ama kısmet bakalım.. ben de trendonair den bu ay birşeyler aldım benimkiler daha çabuk geldi ama 16-17 mayısda elimdeydiler.. cyrene kutusunu bu defa pas geçmiştim ama keşke alsaymışım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim 😊 palet cok guzel cidden, yapisi yumusacik, pigmentasyon cok iyi. Cyrene kutu da hic fena degildi. Trandyonair'dan siparislerin gec gelmesi cok buyuk sorun degil ama o arada attigim mesajlara hic donus yapilmayinca hos olmadi. Bir de benden adres de istenmemisti odeme sirasinda. Sonradan instagramda "adreslerinzi gonderin" duyurusu uzerine adresimi ilettim. O paylasimi gormeyip iletmeseydim daha da gelmeyecekti sanirim 😑

      Sil
  4. Bir süre almayınca acısı özellikle doğumgünü zamanı feci çıkıyor; ama, çok da güzel şeyler almışsın, güle güle kullan hepsini! Cyréne ile ilgili hislerimiz aynı; fakat kutunun içeriği gayet başarılıymış. Ben de Ordinary'den iki ürün aldım, alışveriş yazımda bahsedeceğim. Renaissance palet de çok şahane duruyor ama NYX Ultimates-Warm Neutrals'ı aldığım için vaktiyle bu kızıllı paletleri görmezden geliyorum :) Güle güle kullan hepsini, sevgiler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam da oyle oldu. Bir de kotu yani boyle cok cok almaya alisinca 1 parca 2 parca almak tatmin etmiyor 😑 paleti renklerinden ziyade ABH'den bir urun denemeis olmak icin aldim. Onceki paleti bulabilseydim onu tercih ederdim sanirim 😄

      Sil
  5. Gule gule kullan, cok guzel urunler almissin. Ozellikle Cyrene pakete cok ozendigimi itiraf etmeliyim :) Ben serumun nemlendirmesini begenmistim, ama hem markaya ulasamadigim, hem de yerine kolaylikla koyabilecegim baska urunler oldugu icin tekrar almadim.
    The Ordinary yorumlarini merakla bekliyorum; cunku ikisi de benim denemedigim urunler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cyrene'i ben de begendim, milk serumu sevenler coktu hatirliyorum ama ben denememistim sanirim. Bakalim ne zaman sira gelecek de kullanacagim. Ama ordinary'leri hemen kullanima acacagim sanirim

      Sil

Yorumlarınız değerli