10 Ağustos 2017

Loreal Paris // Nude Magique Cushion Fondöten


Cushion diye tabir edilen fondötenlerden ilk denemem bu ürünle oldu. Bir süre cilt tipime uygun olmadığını düşündüğümden uzak durmuştum. Fakat bir indirim dönemi merakıma yenilerek satın aldım. 

Bildiğiniz üzere ürün kendi uygulama süngeri ile geliyor, bu süngeri alttaki fondötenli kısıma bastırıp ürünü alıyorsunuz ve yüzünüze uyguluyorsunuz. Uygulama açısından gayet pratik ve sorunsuz. Kapağında aynası da olduğu için, özellikle dışarıda hızlı şekilde uygulamak için oldukça mantıklı. Fakat bu ambalajın tek tez avantajı az ürün içeriyor olması. Ortalama bir fondötenin aşağı yukarı yarısı kadar ürün içeriyor, bir kısmı da süngerde ziyan olduğu için kullanım ömrü daha da kısalıyor.






Loreal Nude Magnique Cushion Föndeten, "glowy" diye geçiyor ve çoğunlukla normal/kuru ciltlere öneriliyor olsa da ben tam öyle düşünmüyorum. Bir süredir cildim yağlıdan normale dönmeye başlamış olsa da, yılların verdiği alışkanlık ile nemlendirme özelliği yüksek, yağlı görüntü bırakan ten ürünlerinden hoşlanmıyorum. 

Bu fondötenin de yağlı duracağını ve rahatsızlık vereceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı. Tam mat bitişli bir ürün olmasa da ben gayet memnun şekilde kullandım. Benim tenimde gereksiz bir parlama ya da yağlandırmaya neden olmadığı gibi pul pul da durmadı. Cildimle gayet güzel  bütünleşti, vadettiği aydınlık/canlı görüntüyü de verdiğini düşünüyorum. Bunun dışında yapısı ince, uygulandığında da ince duruyor. Örtücülüğü de az/orta arasında.

Ben bej tabanlı, açık orta arası "09 Beige" rengini seçmiştim, benim için uygun oldu. 

Son olarak ürün SPF 29 güneş koruma faktörü içeriyor ama ben kişisel olarak bu tarz ürünlerin güneş korumalarına güvenmediğim ve yeterli bulmadığım için hiç üzerinde durmuyorum.


Loreal Paris // Nude Magique Cushion Fondöten // 09 Beige

Özetle, benim yağlıya dönük karma cildimle iyi anlaşan, ne mat ne fazla glowy duran ve çok yağlı ciltler hariç hemen her cilt tipinin seveceğini düşündüğüm bir ürün oldu. İndirim dönemlerinde ara ara almaya devam ederim sanıyorum.

4 yorum:

  1. Bu ürünü ben de çok sevmiştim; ama, dediğin gibi çok hızlı bitiyor. 1,5 ayda tükettim ben :) Ki süngerini alt üst de ettim. Elimdeki fondüler biterse ben de almayı düşünürüm yeniden. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de o kadar zamanda bitti sanırım 😐 ama alınır yine de, sevgiler

      Sil
  2. bende ürünün kalıcılığını pek sevemedim :( benim gibi koşturması olan birine pek dayanmadı ... onu dışında güzel bir ürün ... sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ben de çok çabuk bitirdim ve hevesimi de aldım bir daha almam ..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli