4 Ağustos 2017

Uludağ Premium // E Vitaminli Yüz Spreyi


Spreyli şişelerdeki termal suları çoğumuz seviyoruz sanırım, özellikle de yaz mevsiminde. Uludağ`ın yakın zamanda çıkarttığı bu suları görünce oldukça sevinmiştim açıkçası.

Uludağ Premium yüz spreyleri 3 farklı çeşit olarak piyasaya sunulmuş;
  • Normal versiyonu,
  • E vitaminli versiyonu ve
  • Güneş koruyucu versiyonu.
Normal ve E vitaminli olanı bildiğimiz termal sular gibi şeffaf. Güneş koruma faktörlü olanı da şeffaf diye ümit etmiştim ama beyaz renkli, losyon kıvamında. Dolayısı ile makyajın üzerine uygulanabilir bir ürün değil. Şeffaf olsaydı, piyasada çok az bulunan bir ürün olduğu için alacaktım. Fakat klasik bir ürün olduğunu görünce, bu sektöre yeni girmiş bir markanın güneş koruyucusunu tercih etmek istemediğimden, diğerlerini denemeye karar verdim.  




Ürün hakkındaki fikirlerime gelirsek;

  • Sprey başlığı biraz kullanışsız olmuş, bir-iki saniyelik bir sıkışta bile oldukça fazla ürün püskürtüyor, biraz daha fazla sıkarsanız yüzünüzü yıkayabilecek kadar ürün geliyor neredeyse. Daha ince püskürten bir başlık kullanılmalıydı bence.
  • Etkileri kısmına gelince de; açıkçası ben bu termal suların hiç birisinde gözle görülür bir etki hissetmiyorum. Cildimi nemlendirdiği, rahatlattığı ya da makyajımı sabitlediği gibi belirgin bir etki gözlemleyemiyorum. Sık ve düzenli kullanmadığım için de olabilir bilemiyorum ama yine de yararlı olduklarını düşündüğümden ve serinletme etkilerini sevdiğimden dolapta oluyorlar genelde.
  • Yani bu durumda gözle görülür bir beklentim olmadığı için içeriğine bakıyorum. İçerdiği mineral oranı, içtiğimiz ortalama bir maden suyu ile hemen hemen aynı. Termal su olarak elimde Avene, Vichy ve Uludağ bulunuyor şu anda. İçerik konusunda Vichy ve Uludağ`ı karşılaştırdığımda;
  • Uludağ da olup Vichy`de olmayan Sülfat var sadece. Onun dışında Vichy`deki mineral oranları Uludağ`dan kat kat yüksek gözüküyor. Ürünler üzerinde belirtilen toplam mineral içerikleri de; Vichy: 5119,6 mg/l; Uludağ: 1843 mg/l olarak gözüküyor zaten.
  • Popüler termal sulardan birisi olan Avene`e baktığımda ise; içeriğinde "Avene termal suyu" gibi kapalı bir ifade belirtilmiş. Kendi sitelerinde de daha açık bir bilgiye ulaşamadım. [Birkaç blog içerik bilgisine yer vermiş ama birbirleri ile çelişiyorlar. Birisinde mineral çeşitliliği bakımından çok daha zengin gözükürken, diğerinde Uludağ ile aynı çeşitlilikte ama daha da düşük değerlerde gözüküyor. O yüzden onunla ilgili yorum yapamıyorum] 




Uludağ Premium E vitaminli Yüz Spreyi İçeriği

Uludağ Premium E vitaminli Yüz Spreyi İçeriği

Vichy Termal Su İçeriği

Bu durumda Uludağ Premium yüz spreyinin fiyatının da Vichy termal suya yakın olduğunu düşününce tekrar tercih etmeyeceğim bir ürün olacak maalesef. Dış ambalajını başarılı bulsam da, fiyat politikasını, sprey kısmını ve içeriğinin sıradan bir maden suyundan fazla bir şey sunmamasını sevmedim. İnsan ister istemez, "2 liralık maden suyunu spreyli bir şişeye doldurup koysam aynı şey değil mi?"diye düşünüyor.

Ürün 150ml ve indirimde 24TL`ye almıştım. 

7 yorum:

  1. ben de aynı düşünüyorum favori termal suyum avene zaten bir türk firması olarak uludağ'ı da denemek istemiştim.. bulursam da tekrar başka bir türk firması olan sarıkız alacağım tekrardan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani evet bildiğinden şaşmamak gerekiyor bezen 😐

      Sil
  2. reklamlarını çok görüyorum son günlerde, merak etmiyorda değilim :) vichy kullanıyorum genelde, rastlarsam bu ürünü de alabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. Merak etmiştim almıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Ya fiyatına ben de şok oldum; ama, güneş koruma faktörlü olanını da delicesine merak etmiyor değilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de az daha alıyordum onu ama şeffaf diye düşünmüştüm, değilmiş. Öyle olunca da yazdığım gibi tam güvenemedim vazgeçtim :/

      Sil

Yorumlarınız değerli