1 Ağustos 2017

Bioderma // Hydrabio SFP30 Nemlendirici Sprey


Bioderma Hydrabio SPF30 güneş koruyucu sprey, çıkar çıkmaz koşarak gidip satın aldığım ürünlerden bir tanesiydi. Aslında güneş koruyucu sprey değil, UV koruyucu, nemlendirici mist olarak geçiyor. 

Dolayısı ile hassas ve nemsiz ciltler için nemlendirme ve güneşten koruma vadediyor. Normal şartlarda nemlendirme özelliği ile öne çıkan ürünlerden kaçıyorum ama makyaj üzerine uygulanabilecek şeffaf güneş koruyucu bulmak zor olduğundan denemek istedim. 


Ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Olumlu yanlarından başlayacak olursam;
  • Ürün spreyli bir ambalajda ve çantada taşımak için oldukça pratik,
  • Şeffaf bir dokusu olduğu için makyajın üzerine uygulamaya uygun, güzelce çalkalanarak uygulandığında beyaz kalıntı bırakmıyor, dağıtmaya gerek kalmıyor.
  • Parfüm, paraben ve alkol içermiyor,
  • Uygulaması oldukça pratik, sprey kısmı başarılı ve yeterli ürün uygulaması sağlıyor.


Yüzüme sıktığımda ise tam olarak rahat hissedemiyorum maalesef. Benim cildimde (yağlıya dönük, karma) hafif yağlı/kaygan bir doku oluşturuyor. Aslında bu doku çok bariz olmadığı için katlanılabilir ama ince de olsa bir kaplama yapılmış gibi bir hissiyat da var. Yani yüzümde bir şey olduğunu hissediyorum. 

Birkaç sefer de tam kurumdan dokunduğumda, altındaki ten ürünü ile birlikte soyulduğunu gözlemledim. 

Dokunduğumda bir miktar yağlı hissettirmesine rağmen, dediğim gibi çok bariz bir yağlılık olmadığı için yüzümde ekstra bir parlamaya yada sivilceye neden olmadı.   

Sonuç olarak kullanmamı engelleyecek kadar büyük bir rahatsızlık değildi ama tekrar almayı da düşünmüyorum. Özellikle benim gibi yağlı hissiyatı hiç sevmeyenlere ve yağlı ciltlilere almadan önce yüzlerinde denemelerini öneririm. Kuru ve normal ciltler belki daha iyi anlaşabilirler ama o hafif kaplama yapılmış hissiyatın cilt tipine göre değişeceğini sanmıyorum. 

Son olarak ürün 50ml ve fiyatı 50-79TL arasında, içerik listesi de aşağıdaki gibi;

AQUA/WATER/EAU, CYCLOPENTASILOXANE, DISODIUM PHENYL DIBENZIMIDAZOLE TETRASULFONATE, GLYCERIN, HOMOSALATE, OCTOCRYLENE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, CYCLOHEXASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, ARGININE, SODIUM HYDROXIDE, PENTYLENE GLYCOL, 1,2- HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, DISODIUM EDTA, MANNITOL, XYLITOL, TOCOPHERYL ACETATE, RHAMNOSE, SODIUM METABISULFITE, ECTOIN, NIACINAMIDE, HEXYLDECANOL, PYRUS MALUS (APPLE) SEED EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS, TOCOPHEROL. [BI 723] PATENT APPLİCATİON FİLED.


2 yorum:

  1. ben her şeyini seviyorum ama aldığım 3. kutunun da sprey mekanizması bozuldu :-((

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli