26 Temmuz 2017

Skinceuticals // Sheer Mineral UV Defense Güneş Kremi


Güneş kremi kullanırken ve seçerken titiz davranmaya çalışıyorum. Kullanılan BB kremlerin ve fondötenlerin içinde Spf30`lara kadar çıkan güneş korumaları olsa da, sadece onlara güvenemiyorum. Yaz kış mutlaka güneş kremi kullanıyorum. 

Skinceuticals markası ise bir süredir takip ettiğim ve denemek istediğim markalardan bir tanesiydi. Hazır ihtiyacım da varken güneş kremi ile başlayıp marka ile tanışayım dedim. 

 

Benim seçtiğim Sheer Mineral UV Defense renksiz olan versiyonu. Aynısının bir de renkli olan versiyonu var, onun ismi Mineral Radiance UV Defense. [Bunun haricinde belli cilt tiplerine hitap eden birkaç çeşit daha güneş kremi mevcut, hemen bu likten inceleyebilirsiniz]

Önce neden renksiz olanını tercih ettiğimden bahsedeyim; almadan önce her ikisini de eczanede denedim ve renksiz (daha doğrusu beyaz renkli) versiyonun biraz daha mat hissettirdiğini düşündüm. Tabii tek seferlik bir deneme olduğu için tam emin olamamakla birlikte, riske atmamak adına beyaz olanını tercih ettim.

Skinceuticals Sheer Mineral UV Defense;
  • SPF 50 UVA/UVB koruması sağlıyor,
  • Mineral filtreli,
  • Paraben, kimyasal filtre ve parfüm içermiyor,
  • 50 ml olarak satılıyor,
  • Akışkan bir yapıda,
  • Derli toplu, kullanımı zora sokmayan bir ambalajda sunuluyor.
  • Ürün üzerinde suya dayanıklı olduğu da belirtilmiş fakat bu öyle çok uzun vadeli bir dayanım değil.
  • Hassas ciltler dahil her cilt tipine uygun olduğu belirtiliyor.



Kullanım sırasında ise,

  • Ne mat, ne yağlı ortalama bir hissiyat bırakıyor. Benim cildim yağlıya dönük ve genelde mat hissiyat bırakan ya da hiç yokmuş gibi hissettiren ürünleri seviyorum. Bu krem tam öyle olmasa da bir rahatsızlık vermiyor bana. Cildinizde çok uçlara varan bir kuruluk ya da yağlanma olmadığı sürece rahatlıkla kullanılabilir olduğunu düşünüyorum.
  • Genelde mineral filtreli güneş ürünlerinde karşılaşın temel sorun cildinizde beyaz beyaz kalması. Bu ürünün arkasında transparan titanyum dioksit kullanıldığı belirtilmiş fakat beyaz kalıntı durumu bu üründe de mevcut. Aşağıda elimde denediğim fotoğraflarda çok bariz değil fakat tüm yüzünüze uyguladığınızda oldukça bariz oluyor. 5-10 dakikalık süre sonunda kaybolduğunu da gözlemlemedim maalesef. Ben üzerine renkli ten ürünü kullandığım için sorun etmiyorum ama bu kremi tek başına kullanmak isteyenler için sorun olacaktır. Onların renkli olan versiyonuna bakmalarını öneririm. Onu da Görkem Karman`ın kullanıp çok beğendiğini hatırlıyorum.
  • Kullanım sırasında bende sivilceye ya da benzeri bir probleme neden olmadı. Dediğim gibi makyaj altına da rahatlıkla kullanıyorum.


  • Ürünün fiyatı eczanelerde 180TL civarı ama ben online satan sitelerden daha uygun bir fiyata almıştım. 






Özetle bana güvenilir gelen ve beğendiğim bir güneş kremi oldu. İsmindeki "sheer" ifadesinin hakkını verememesi bir eksi tabii ama  beyaz kalıntı bırakması beni pratikte etkileyen bir durum olmadığı için rahatlıkla kullanmaya devam ediyorum. 

8 yorum:

  1. Mineralli güneş ürünü almamaya yemin ettim. Casper gibi dolaşıyordum 😒

    YanıtlaSil
  2. renkli versiyonu alışveriş listemdeydi. Beyaz iz bırakan güneş kremlerini sevemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra ben de ona bakabilirim sanirim. Bunu elimde deneyip almistim, o şekilde beyazlık bırakmıyordu hiç ama yüzümde öyle olmadı.

      Sil
  3. Benim de ilgimi ceken bir urundu, paylastigin icin tesekkurler. Beyaz iz biraktigindan dolayi ben denemeyecegim. Nadir makyaj yaptigimdan ve cilt tonum koyu oldugundan kesin cok beyazlik birakir benim yuzumde :) Tabii bu beyaz tabaka birakma durumu markalarin kullandigi filtre boyutuna ve kivam arttiricilara bagli olarak degiskenlik gosterebiliyor. Paula's Choice'un nano filtreli bir gunes kremi daha az beyazlik birakmisti mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, makyaj yapılmayacaksa can sıkıcı bir durum. Ama benim gibi sürekli ten makyajı yapan için az ya da çok pek birşey fark etmiyor 😀

      Sil
  4. Ben renkli olanı kullanıyorum fakat kokusu çok kötü sürerken sizde öyle bir sorun var mı bendekinde mi sıkıntı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeki beyaz renkli olanda oyle bir sorun yok, hatta hoş bile kokuyor bence. Renkli olanini eczanede 1 defa denedim sadece dikkatimi cekmemisti kokusu.

      Sil

Yorumlarınız değerli