24 Ocak 2018

Favorilerim // Peelingler


Peeling ve maske cilt bakımında en sevdiğim kalemler sanıyorum, her ne kadar cildi çizdiği vs söylense de, her türlüsünü seviyorum peelinglerin. Elimde şu an bu peelingler olmasına rağmen çok daha fazlasını denemiş ve bitirmişimdir. 

Şu an elimde olanların içinden en sevdiklerimi ise bir alt fotoğrafta görebilirsiniz.


Dermalogica Daily Microfoliant; bu zaten kendini ispatlamış bir ürün biliyorsunuz. Sevmeyeni yok gibi. En belirgin özelliği incecik toz formunda olması. Kullanacağınız sırada avucunuza az bir miktar döküp sulandırıyor ve öyle uyguluyorsunuz. Bence bu kadar sevilmesinin sebebi yapısının çok nazik olması, günlük kullanıma ve her cilt tipine uygun olması. Eskiden toz Vim vardı hatırlar mısınız bilmem. Bana onu çağrıştırıyor biraz. Kişisel fikrime gelecek olursak; evet ben de severek kullanıyorum ama mucize yaratacak bir ürün değil. Bittiğinde koşa koşa yenisini almam, bütçemin uygun olduğu ya da ürünün indirime girdiği bir zaman tekrar alabilirim. Satış fiyatı genelde 350TL civarında.



Derma e Very Clear Acne Scrub; adından da anlaşılacağı gibi yağlı ve akneli ciltler için önerilen bir ürün. Tek handikapı büyük ve sert tanecikli olması. Yani özellikle cildinizde aktif sivilce varken oldukça dikkatli kullanmak gerekir. Hatta genelde ciltte aktif sivilce varken peeling önerilmez ama bu ürünün içindeki salisik asit ve çay ağacı yağı bana çok iyi geliyor. Cildimde sivilce varsa abartıp günde iki defa kullandığım bile oluyor kendisini. Daha önce salisilik asit ve çay ağacı yağı içeren bir sürü ürün denemiş ve etkili bulmamış olmama rağmen bu ürünü beğeniyorum. Derma-e`de Dermalogica markası gibi ülkemizde orijinal fiyatının hayli üstüne satılsa da 70-80 TL bandında alınabilir düzeyde. 

Apivita Face Scrub with Bilberry; bu markadan şimdiye dek denediklerim içinde sevmediğim yok gibi, bu peeling de küçük tanecikli, kullanım sonrası cildi aydınlatan, doğal ve temiz içerikli, uygun fiyatlı güzel bir peeling. Tek sıkıntısı ülkemizde satılmıyor olması sanırım. Yurt dışı satış fiyatı 10-15€ civarında. (Bu arada hemen yanında duran diğer Apivita peelingi henüz denemediğim için favorilerimde değil, yoksa sevmediğimden değil yani)

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% ; Bu diğerlerinden farklı olarak tanecikli/fiziksel değil, kimyasal peeling kategorisinde. Daha önce kullandığım 1-2 tester ürünü saymazsak düzenli olarak kullandığım ilk kimyasal peeling kendisi. Başta korkarak yaklaşsam da bir sorun yaşamadım. Haftada 1 kullanıyorum bu aralar hatta artık 2`ye çıkartmayı düşünüyorum. Daha sonra bu ürünle ilgili ayrıntılı bir yazı yazmak istiyorum. The Ordinary ürünleri ülkemizde satılmıyor ama yurt dışından ürün getiren hesaplardan bulunuyor, orijinal fiyatı oldukça uygun, hesaplardan temin edildiğinde de yine uygun sayılabilecek 60-70TL civarında oluyor fiyatı.

Lush Herbalism; fotoğrafta cam kavanozda gözüken yeşil ürün (ambalajını geri dönüşüme verdiğim için farklı bir kaba aktarmıştım, Lush`a 5 adet boş kavanoz verdiğinizde 1 tane taze maskeyi bedava alabiliyorsunuz) Bu peeling de diğerlerinden biraz farklı çünkü yapay peeling tanecikleri içermiyor. Yani genelde peelinglerin içinde görmeye alışkın olduğumuz o plastik topçuklardan yok. Daha çok bitki püresi gibi bir kıvamı ve görüntüsü var. Benim uzun zamandır severek kullandığım bir ürün kendisi çünkü yağlı his bırakmadan hafif bir yumuşaklık ve nemli hissiyat bırakmasını seviyorum. Lush da yine ülkemizde olmayan markalardan bir tanesi maaesef. Ürünlerini satış hesaplarından bulmak da pek kolay değil, ben yurt dışına çıktığımda alıyorum birkaç ürün genelde. Fiyatları yine ortalama sayılabilir sanırım.

Lush Let the Goog Times Roll; bunu kardeşime ezbere sipariş etmiş olsam da, elime geçtikten sonra bayıldım. Efsane bir kokusu var bana göre. Tanecikleri de toz şekeri andırıyor ama kıvam olarak kremsi bir yapıda. Kullandıktan sonra yine nemli bırakıyor ama Herbalism`e göre hafif yağlı bir hissiyat da kalıyor. Yine de kış aylarında hoşuma giderek kullanıyorum. Bitince yenisini alırım tekrar.


4 yorum:

  1. The Ordinary AHA 30% / BHA 2% ürünüyle ilgili ayrıntılı yazınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim çünkü cilt tipimiz aynı ve senelerdir ne önerseniz gözüm kapalı alabildim. :)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa teşekkürler 🤗 biraz daha kullanayım bu ara yazacağim. Sevgiler

      Sil
  2. Ooov çok ortak favorimiz var :) Dermalogica'nin Daily Superfoliant'ını kullandım ben de; yalnız ona cidden bayıldım. Gel gör ki, fiyatı nedeniyle yenisini almam imkansız gibi... The Ordinary AHA Peeling benim derimi değiştirtti resmen, acayip bir şey. Sevdim ama! Etkisini görmek güzel. Lush'ın her iki peelingini ben de çok seviyorum. Fakat yurt dışından Lush almak bana zor geliyor (saklayamama, uçağa alma vs yüzünden). O nedenle elimdeki son Let the Good Times Roll bitince ağlıyciim sanırım. Böyle toplu yazıları çok seviyorum, bunu da keyifle okudum. Ellerine sağlık, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sorma dermalogica fiyatları korkunç. Senelerdir aklima olan bir urundu ama Amerikadan arkadasima denk getirene kadar almadim sabirla. O zaman aldiginda da kampanya vs vardi oldukca uyguna gelmisti. Yine oyle bir firsat beklerim heralde.

      Ordinary urunleri ile simdilik fena anlasmadim ben de bakalim hayirlisi 😀

      Lush'i affetmiyorum valla, otel dolaplarinda az mi sakladim 😂 gerci bu herbalism ve let the good times kolay bozulur seyler degil.

      Tesekkur ediyorum, sevgiler

      Sil

Yorumlarınız değerli