24 Aralık 2018

Bitenler // Aralık 2018


Ve yılın son bitenler yazısı... Bu yılın ikinci yarısında özellikle, çok fazla yeni ürün almadım ve elimde birikenleri bitirmeye çalıştım. Almama konusundaki başarım hiç fena değildi ama eldekilerin bitmesi konusunda aynı başarıyı yakalayamadım sanırım. Daha da son kullanma tarihi yaklaşmakta olan çok fazla ürünüm var, bakalım onları ne şekilde tüketeceğim. 






Kiehl`s Şampuan ve Saç Kremi; bunların olumlu bir etkisini görmedim, görsem bile fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu düşündüğüm için alıcı gözle bakmıyorum hiç. 

Botanicals Lavantalı Saç Derisi Yağı; saç derimdeki kaşıntıyı, kızarıklığı ve onunla gelen kepeklenmeyi yatıştırdığını düşünüyorum. İndirimde yenisini aldım, %99 civarındaki doğal içeriğini de beğeniyorum.

Phyto Phyotologist 15 Dökülme Karşıtı Şampuan; saçımı kurutmadı, temizlemesi vs de güzeldi ama dökülmeye olumlu bir katkısını gözlemleyemedim. Bu arada olağanın dışındaki saç dökülmem geçmiş durumda ama şampuanın etkisi ile olmadı, onunla ilgili ayrıntılı bir yazı yazmıştım, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Rossman Babydream Şampuan; temiz sayılabilecek içeriğini beğendiğim ve aynı zamanda fiyatını da makul bulduğum için almıştım, fena değildi ama yine Rossman`da satılan Alterra`yı daha başarılı bulduğum için onunla devam ediyorum. 

Pantene Aque Light Köpük Krem; çok yoğun etkisi olmasa da hafif olmasını ve dolayısı ile duşta, durulama sırasında saçlarımın koparak dökülmesine katkı sağlamamasını seviyorum. Saçlarımın daha kolay açılmasına da olumlu etki ettiğini düşündüğüm için devamını aldığım bir ürün. 


Dermalogica Special Cleansing Gel; ayrıntılı yazısını yazmıştım, üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz. Benim beğendiğim bir ürün olmadı.

Cyrene AHA/BHA Cleansing Gel; uzun süredir bende olan bir deneme boy ürünüydü, aktif içerikli olmasından dolayı ilgimi çekmişti ama yarıya kadar kullandım, olumlu bir etkisini görmedim. Etki görmek için biraz daha beklenebilirdi ama öncesinde de tatmin olmadığım bir temizleme jeli (dermalogica) kullandığım için sıkıldım ve bitiremedim. Bu arada yapı olarak çok az köpürüyordu, benim cildimi (karma) kurutmadı ve kokusu bence kötüydü. 

Kiehl`s Ultra Facial Oil Free Cream; bu jel formlu nemlendiriciyi de oldukça beğendim. Kış için biraz yetersiz bulsam da, diğer mevsimlerde özellikle yağlı ciltlerin seveceği bir ürün olur diye düşünüyorum. 

Clinique DDM-Gel Nemlendirici; bu yağlı ciltler için olan versiyonu, yıllardır beğenerek kullanıyordum ve bir hayli de memnundum. Bu yüzden en büyük boyunu almışım bitmek bilmedi ve sıkıldım. Ayrıca pompalı ambalajı kullanım sırasında iyi olsa da, bitmeye yakın dibinde çok fazla ürün kaldı. Şişe sert olduğu için kesmek ya da sıkmak söz konusu değil, bir hayli ürün ziyan oldu. 

Shiseido Perfect Cleansing Oil; içeriği haricinde her şeyinden memnun kaldığım bir ürün oldu. Hem cilt hem de göz makyajımı temizlemek için bu yağları kullanıyorum uzun zamanıdır. Shiseido`nun performansı oldukça başarılıydı ama hem daha temiz içerikli hem de daha uygun alternatifini arıyorum, henüz bulamadım. 

Kleenex Kağıt Mendil; aslında çok uzun zamandır düzenli tükettiğim bir ürün ama bu sefer bitenlere de koymak istedim. Bu mendilleri, banyoda yüzümü kurulamak için kullanıyorum. Kumaş havlular (sadece yüzünüze ayrı kullansanız bile) hijyenik değiller biliyorsunuz. Çoğu kişi kağıt havlu kullanıyor bu iş için ama o da açıkta olduğundan, bu kutulu mendiller bana daha hijyenik ve pratik geliyor. İçlerinde en başarılı olanı da Kleenex bence. Benri, Papia ve Selpak da denedim ama tek seferde birkaç tane kullanmak gerektiği için daha hızlı bitiyor, astarı yüzünden pahalıya gelmiş oluyor, bunların 1 yaprağı yeterli oluyor yüzümü kurulamak için. 


Fondöten Fırçası; bu ne idüğü belirsiz fondöten fırçasının markası Artnet miydi, aynı reyonda satılan başka bir şey miydi emin değilim, Gratis`den almıştım. 2. ya da 3. kullanımda fırça kısmı yerinden ayrıldı. Uygulamasını fena bulmadığım için yapıştırdım ama bu sefer de sapı gördüğünüz saçma hale geldi, çöpe gidiyor dolayısıyla.

Fondöten Süngeri; bu pembe sünger de yurt dışında bir kozmetik marketten uygun fiyata alınmış bir süngerdi, uygulaması çok kötü olduğu gibi o da 2. yıkamada ortadan ikiye ayrıldı. Ucuz etin yahnisi köşemiz bugünlük bu kadardı.

Eyüp Sabri Tuncer Kolonya; bu minik cam şişeler aşırı tatlı olmuş, Gratis`de denk geldikçe alıyorum çeşitlerinden.

Shiffa Home Lavanta Yağı; yüksek kalitede olmadığını bildiğimden cildime kullanmayı düşünmediğim ama temizlik, saç bakım ürünleri, şampuanlar vs gibi ürünlerin içine karıştırmaktan memnun olduğum bir ürün. 

It Cosmetics CC+ Krem; Kapatıcılığı ve kalıcılığı ortalamanın üzerinde, SPF 50 güneş koruması da içeren popüler CC kremlerden bir tanesi. Hafif aydınlık bitişli bir yapısı var ve dolayısı ile ciltte oldukça hoş duruyor. Çok yağlı ciltler haricindeki hemen herkesin beğenebileceği bir ürün. Bitti anında yenisini almalıyım demedim ama denk geldiğinde tekrar alırım büyük ihtimalle, severek kullandım.

Jasön Sea Fresh Diş Macunu; temiz içerikliler arasında oldukça popüler bir diş macunuymuş kendisi. Ben geç budum, erken kaybettim. Türkiye`de kesinlikle bulamıyorum artık. Sea Fresh çeşidi tat ve ferahlık olarak da başarılıydı bence, son kullanışım oldu sanırım. 

Curraprox Currosept Diş Macunu; bu markadan denediğim 2. diş macunu oldu, diğerinin de tadını sevmemiştim ama bu baya baya rezaletti bence. 

Ve bu ayın bitenleri de bu kadardı. Başta da dediğim gibi elimde bir an önce bitirmem gereken çok fazla ürün var hala, yeni yıl hedeflerimden birisi de onları azaltmak olacak sanıyorum. Fırsat bulabilirsem son aylardaki "almama başarım" ve "tüketimi azaltmaya dair adımlarım" ile ilgili bir yazı da yazmak istiyorum. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerli