20 Aralık 2018

Mavala // Tırnak Sertleştirici ve Kütikül Yağı


Son aylarda tırnak etlerim için kullandığım yumuşatıcı ürünlerin çok fazla işe yaramadığını düşündüğümden, daha etkili olabilecek ürün arayışına girmiştim. Mavala markasından daha önce herhangi bir ürün denememiş olsam da başarılı bir marka izlenimi bırakmıştır hep bende. Dolayısı ile bu sefer bir denemek istedim. Mavala Cuticul Oil ve yanında Mavala Tırnak Sertleştiricisini aldım. 





Mavala Kütikül Yağı; 

Bu ürün 10ml`lik bir cam şişede geliyor, oje fırçasına benzer boyutta bir fırçası var ve oldukça rahat uygulanıyor. Çoğu ürün gibi sonrasında aşırı yağlı bir hissiyat bırakmıyor. Çünkü genelde fazla kalan yağı elimle yedirirken her tarafıma yağ bulaşmış, neye dokunsam batacakmış hissiyatından hoşlanmıyorum.  Dolayısı ile yapı ve ambalaj olarak ürünü seviyorum. Tırnak etlerini yumuşatma etkisi de fena değil, ortalamanın bir tık üzerinde ama çok çok başarılı, vazgeçilmeyecek bir ürün olmadı benim için. Bu arada ürünün günlük kullanılması tavsiye ediliyor ama ben daha seyrek kullanıyorum genelde. Fiyat/performans eğrisini düşününce bittiği anda koşarak yenileyeceğim bir ürün değil ama tekrar almam da diyemem. Bir süre sonra indirimde vs denk geldiğimde yeniden alabileceğim bir ürün. Şu an baktığımda ortalama 80TL civarında satıldığını görüyorum.

İçerik bilgisi de aşağıdaki gibi;
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Isopropyl Myristate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, BHT, Fragrance (Parfum), Geraniol, Citronellol, Limonene, Eugenol, Linalool.


Mavala Tırnak Sertleştirici;

Sadece işaret parmaklarımda hatta çoğunlukla sağdakinde yıllardır süre gelen bir soyulma oluyor arada. Baya tırnağımın üst katmanı kalkar ve ben de koparırım mecburen. Bu tırnak sertleştirici ürünü de ona iyi gelmesi ümidi ile almıştım. Sadece ihtiyaç duyduğum zamanlarda kullanıyorum ve oldukça memnunum. Tırnağımda ekstra bir rahatsızlık yaratmadan, soyulmasını engelliyor gerçekten. Kılavuzunda yazdığı üzere tırnak etlerime değdirmeden sürmeye çalışıyorum, kokusu haricinde rahatsızlık verici bir durumu yok. 

Tırnak sertleştirici 5 ml`lik ambalajda fiyatı yağa göre biraz daha yüksek (şu an ki fiyatı 100TL civarında) fakat bittiğinde bekletmeden yenisini alacağım ve benzer sorunu yaşayanlara önerebileceğim bir ürün. 

İçerik listesi de aşağıdaki gibi;
Water (Aqua), Formaldehyde, Alcohol, Sodium Laureth Sulfate, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Allium Sativum (Garlic) Bulb Extract, Fragrance (Parfum), Cocamide DEA, Sodium Chloride, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Triethanolamine, Benzoic Acid, Ammonium Hydroxide, Blue 1 (CI 42090), Limonene.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerli