24 Ağustos 2012

MAKYAJ MALZEMELERİNİ YENİLEME, DIY

Denk gelmişsinizdir evdeki makyaj malzemelerinden uygun olanlar karıştırılıp değerlendiriliyor. Belki de yapmışsınızdır. Rengini beğenmediği bir kaç ruju eritip, karıştıranları okumuştum ben daha önce. Bu karıştırma fikirlerine bu günlerde birkaç yerde denk gelince bende kullanmadığım pudramı değerlendirmek istedim. Pudra ile işe başladım ama bir kaç deneme de sizin için yaptım. 

Öncelikle pek severek kullanmadığım allık, bronz allık ve beyaz/simli farları belirledim ve yanlarına sevdiğim kremleri ekledim. Malzemeler bu kadar.


Max Factor`den aldığım bir compact pudra vardı. Rengini çok sevmememe rağmen uzun süre kullandım. Kapağı kırıldı (bütün Max Factor`lere olduğu gibi) yapıştırdım, kullanmaya devam ettim ama son zamanlarda rengi iyice koyu gelmeye başladığından kullanmıyordum ama yapısını sevdiğim için atmaya da kıyamadım.


Resimde bi damla kalmış gibi gözüküyor ama aslında 1-2 ay rahat kullanılacak kadar miktar vardı. Compact olan ürünü güzelce toz hale getirdim. 


Bu hale geldikten sonra da sevdiğim toz pudranın içine karıştırdım. The Body Shop`un toz pudrasını kullanıyordum. Onun kutusuna döktüm diğerini de, güzelce karıştırdım. Onun rengi daha açıktı, miktarı da diğerine göre daha fazla olduğundan, gözle görülür bir koyulaşma olmadı üründe. 


Benim amacım sadece rengini beğenmediğim eski pudrayı değerlendirmekti. Compact ürünle toz ürünü karıştırınca kapatıcılığı da arttı ve daha güzel bir ürün oldu resmen :) 

Fondoten üzerine kullanacaksam toz ürünü ama sadece krem üzerine kullanacaksam compact ürünü seviyorum. Bu tam ikisinin ortasında hoş bir ürün oldu.

Geçelim diğer denemelere;



Benim pek tercih ettiğim bir şey olmasa da bir çok kişi bronz krem kullanıyor yaz aylarında. Özellikle bacaklarda, kollarda kısa yoldan hafif bir koyu renk elde etmek için ideal. Aslında klasik yöntem ama ben ilk defa denedim. Avon`un bronz top allığı da nicedir kenarda duranlar arasındaydı.


Sevdiğim bir vücut losyonunun içine bir kaç topu ufaladım ve güzelce karıştım. Ortaya böyle bir görüntü çıktı.


Tozları daha güzel ezmek gerekiyor ama bu şekilde de fena olmadı. Koluma uyguladım, sonuç fena değildi. Dikkat çekmeyen hafif bir bronzluk sağlıyor gerçekten. Koyu rengi seviyorsanız, normal vücut losyonu yerine bu şekilde bir losyon kullanmayı deneyebilirsiniz. Ya da bacak fondoteni yerine de deneyebilirsiniz. İlla kocaman birer kutu ürün harcamanıza gerek de yok. Benim gibi küçük miktarlarda deneyerek, sevip sevmediğinize bakabilirsiniz.


Aynı uygulamayı, güvendiğiniz bir yüz kremi ile yapıp, yüz için renkli nemlendirici elde etmek de bir fikir. Tabi yüze her şey sürülmez ama ikisi de yüz ürünü olunca bir sakınca olacağını sanmıyorum.


Yine aynı mantıkla; yüz kreminin içine beyaz far karıştırarak, yüz için aydınlatıcı elde edilebilir. Bu fikri ilk Londra`da Bir Türk Kızı`ndan duymuştum ve çok hoşuma gitmişti. Göz altı kremi kullanarak, göz altı aydınlatıcısı da yapılabilir.


Ve son olarak toz allığımdan, krem allık yapmayı denedim.


Yine kenarda bekleyen ürünlerden birisi, Alix Avien toz allık. Yanlız bu sefer krem verine daha katı olan body butter kullandım. 


Görünürde çok tatlı bir şey oldu, yanaklarıma sürünce hafif ve hoş bir pembelik de verdi ama pek verimli kullanılacak bir ürün olmadı. 


Kremle karıştırılan ürünler orjinallerinin yerini tutmayabilir elbet ama, "Az kullanırım, tam boy ürünler ziyan olur" derseniz bu şekilde denemelere gidebilir ya da benim gibi rengini sevmediğiniz ürünleri daha açık rengi ile birleştirebilirsiniz.

Siz ne dersiniz ?

Not: Deneyecekseniz kullandığınız kremlere dikkat edin. Özellikle yüz ve göz altı için bir şeyler yapacaksanız doğru kremi kullandığınızdan emin olun.


13 yorum:

  1. Krem allığı ben de aynı şekilde yaptım. Çok severek kullanıyorum ve çok kişi aydınlatıcı olarak ne kullandığımı soruyor, "gizli" diyorum.
    Hepsi çok güzel fikirleri sırayla ben de denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. allık fondotenin üzerine sürünce kötü durur mu diye tereddüt ettim ben ama kullanılıyor demek ki, ne güzel :)

    YanıtlaSil
  3. en kısa zamanda denenmelik fikirker :)) ayrıca o body butter'ın kabı ne kadar şirin öyle:)

    http://yagmursonrastoprakkokusu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Hepsi çok yaratıcı gerçekten.. Özellikle renkli nemlendirici fikrini çok sevdim ve deneyeceğim :)

    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. yapmayı düşünmesemde çok eğlenceli bir post olmuş bende body butter kabına bayıldım yalnız..

    YanıtlaSil
  6. @hobicoffe teşekkür ederim :) umarım kullanılacak gibi bir ürün çıkar ortaya.
    @merrapunzel ben de yaparken çok eğlendim :) Makyaj malzemesi yapabilseydik keşke kafamıza göre diye düşündüm :) Body Butter`ın markası dairy fun. Ben de kabına vurularak almıiştım :)

    YanıtlaSil
  7. Arada ben de yapiyorum boyle denemeler biktiğim urunlere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Audrey; ben de okuyordum hep dergilerde falan ama ilk defa denedim, yapilabilirmis gercekten :) dedigin gibi bikilan urunler icin guzel cozum. peki verimli sekilde kullanilabiliyor mu ?

      Sil
  8. Ben biktiğim katı pudralarimi toz haline getirdim ve guzel kullandim bir de pudra krem falan kariştirip renkli krem- fondöten karişimi bişey yapmiştim onu da kullandim rahatça tatil dönüşü yine yapicam bişeyler bu sefer farlarla :))

    YanıtlaSil
  9. evet pudra ile kremi karıştırmakta süper fikir :) Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  10. bu dıy projelerinin özellikle kozmetik kısmına bayılıyorum harika olmuş hepsi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli