13 Eylül 2012

OKULLAR AÇILIYOR: Kırtasiye Alışverişini Seven ?

Okul vakti geldi çattı yine. Okul zamanları güzeldi. Yaz tatilinden sıkılan bünye için yeni heyecanlar, yeni sorumluluklar yeni arkadaşlar demekti.


Ben hala okuldan kopamamış bir insan olarak, her gördüğüm defteri alırım. Gerçi okulun o düzenli hali 4. sınıfta bitmişti. Şu sıralar tez bitirmeye çalıştığımdan belli bir düzenim yok. Yani anlayacağınız okulların açıldığını sadece dizilerin yeni sezonlarından anlıyorum. Hayatımda bir değişiklik olmuyor. Okula gitmenin zamanı ya da düzeni yok benim için.


"Ahh öğrencilik günleri" söylemi gerekten yaşlılar için sanırdım ama değilmiş... Neyse dağılmayalım; artık bir çoğumuz için okul zilleri çalmıyor olsa da, kırtasiye tutkumuzdan vazgeçemiyoruz. 


Accesorize`da az ama öz olan defterleri yapıştırmaları seviyorum. Lacivert puantiyeli defter oradan. Hipopotamlı the BEN defterler ise ayrı bir alem. Kırtasiyenin birinde görünce dayanamayıp 2 tane almıştım.


Kenarı lastikli defterler D&R`dan. Daha nice çeşitleri var, her gittiğimde bir tane almak istiyorum bunlardan. Bir dahaki gidişimde daha renkli olanlarından bir tane alacağım sanırım. 

Breakfast at Tiffany`s defteri de diğer bir çok film çeşidi ile D&R`da bulabilirsiniz. Tabi şanslı bir D&R seçtiyseniz. Her şubesinde bulunmuyor malesef. Aklınıza gelebilecek her türlü klasik film afişinden yapılmış defter bulabilirsiniz. 

Coco Chanel ise aynı defterin, kitap kapağı versiyonu.  Onu da Kadıköy`de bir kitapçıdan almıştım.


Defterler, post-it`ler, renkli renkli kalemler. Çalışma masamın üzeri hep kalabalık, hep dolu...




Telefon ve bilgisayar kılıfları da tamamen ayrı bir kategori. Bu netbook kılıfını 2 sene önce gittigidiyordan almıştım ve aldığım günden beri bayılıyorum...

Sizde durumlar nasıl ? Defter manyağı olan tek ben değilimdir umarım :)

Haa bu arada ülkemde eğitim sorunları almış başını gidiyor olabilir. Öğretmeni ayrı, öğrencisi ayrı rezil oluyor olabilir ama yine de yeni defterler almak, istediğimiz kadar yazmak, yeni kitaplar almak, istediğimiz kadar okumak hakkımızdır...

15 yorum:

  1. Defterlere içim gitti...ve postdaki son yoruma can-ı gönülden katılıyorum...tez çalışmanda ve tez savunmanda başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Cogunu d&r da bulabilirsin dedigim gibi. iyi dileklerin icin tesekkur ederim zira ihtiyacim var :)

    YanıtlaSil
  3. benim de ilgim kalemler üzerine süslü tüylü boncuklu ne bulursam alıyorum..
    en son gratisden ponponlu kalemler aldım..

    YanıtlaSil
  4. aa evet Gratis`de de güzel şeyler oluyor. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  5. hepsine bayıldım cnm, bende okula giderken kalem manyağıydım :)

    YanıtlaSil
  6. ilginçtir benimde lise hayatım boyunca 1 tane kalemim vardı. Siyah kalın bir tombo hatta öss`ye de onunla girmiştim. Üniverstenin ilk yılında kayboldu ve aynısından her yerde aradım. Sanırım üretimden kaldırılmış bulamamıştım :) Yani ben kalem olayında baya sadık bir insanım. Çapkınlığım defterlere :)

    YanıtlaSil
  7. ahh the BEN defterleri resmen çocukluğuma döndüm bende onların bir sürü etiketleri vardı:), ben bayılırım kırtasiye alışverişine aldıkların çok çok çok güzel, güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim :) benim the BEN`ler de bi kaç senelik zaten :))

    YanıtlaSil
  9. Ufak tefek kırtasiye malzemelerine bayılırım. Kullanmasam da mini mini not defterlerim. Ataçlarım, mandal ve kalemlerim vardır.
    Kendim seviyorum diye selim'in düzenlemiş olduğu kırtasiyeleşme etkinliği için penbiş penbiş ürünler aldım. Daha sonra etkinlik eşim erkek çıktı. Hevesim kursağımda kaldı. Sahi erkeklere kırtasiye ürünü ne alınır ki?

    YanıtlaSil
  10. Kırtasiye ürünlerinin güzelliği rengarenk çiçekli böcekli olmaları değil mi zaten :) Erkekler için uygun değil kırtasiyeler :) ama 4. resimde, soldaki defterler ya da o tarz olanlar olabilir bence. Ya da şu film afişli olanların "godfather" versiyonu filan

    YanıtlaSil
  11. bende çok seviyorum kırtasiye alışverişine :) bişe sormak istiyorum kaç yaşındasınız :)

    YanıtlaSil
  12. Kırtasiye alışverişlerine ben de bayılırım.

    YanıtlaSil
  13. Çok begendim aldıklarınızı özellikle coc chanel li defteri acaba kadıköyden hangi kırtasıyeden aldınız ismi adresi varmı acaba??? bugun kadıköydeydim hiçbirisinde yoktu kırtasıyelerin :((((( özellikle o defteri almak istiyorum cunki :(

    YanıtlaSil
  14. @elif turan: o defteri alalı baya bir zaman oldu. Adını hatırlamıyordum ama eski postlarımdan birisine yazmışım :) Ada kitapevi`ymiş. İskelenin yanındaki otobüs duraklarının karşı sırasında bir yerdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Umarım bulursun :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli