17 Ekim 2014

MAC // Favori Rujlarım

Pek Mac insanı değilim diye diye bu hale geldim! Çok da uzun sayılmayacak bir süre öncesine kadar Mac`in fiyat ve ürün performanslarını çok paralel bulmuyordum, özellikle de rujları için. Ama o zaman bilmediğim şey Mac`in rujlarının da diğer bir çok ürünü gibi farklı farklı yapıları olduğuydu. 

Bu ayrıma vardıktan sonra mat rujları fark ettim ve çok hoşuma gittiler. Ondan sonra da makyaj yaparken elim hep bu rujlara gitmeye başladı. Araya 1`er tane Cremesheen ve Lustre yapıda ruj karışsa da, yeni ruj alacağım zaman ilk baktığım seri mat ve pro longwear serisi rujlar oluyor. Özellikle bu iki serinin kalıcılığını ve dudakta bıraktığı hissiyatı oldukça beğeniyorum. 

Rujların her dudakta, her tende duruşu biraz farklı olabilir, deneyerek almak en ideali olabilir ama kendi adıma söylemem gerekirse, mağazaya gittiğimde çok fazla seçenek oluyor ve aklım çok karışıyor. Aşağıda gördüğünüz rujlar genellikle bloglarda denk gelip, bir kenara kaydettiğim rujlar. 

Hepsi de "iyi ki almışım" dediğim, çok beğendiğim renkler. Size de fikir olması açısından hepsini toparladım;


Creme in Your Coffe (Cremesheen); Kremsi ve hafif parlak yapıda, pembelik içeren bir kahve. (Bunu adına bayıldığım için almıştım sanırım) Elimdeki rujların tonundan da anlayacağınız üzere, çok iddialı renklerde ruj kullanmayı sevmeme rağmen, bu kahverengi fazla koyu durmadığı için seviyorum. Elimde hep benzer tonlarda rujların biriktiğini fark edip, biraz farklılık olsun diye aldığım bir rujdu. Yapısından dolayı ekstra bir kalıcılığı yok. 

Please Me (Matte); Orta koyulukta, sarı alt tonlu bir pembe. Mac`in en popüler rujlarından birisi olmasını her tene, her makyaja yakışmasına borçlu sanıyorum. Bittikçe bir daha alınacak renklerden. Mat seriden olduğu için kalıcılığı da başarılı. Bilmeyenler için, mat serisi rujlar dudakta kuru bir hissiyat yaratıyor, ben seviyorum bu hissi. Genelde bir lip stickin üzerine uygulanması tavsiye ediliyor. O zaman daha kremsi bir duruşları oluyor ama kalıcılıkları düşüyor. Eğer dudaklarımda bir kuruluk ya da bakımsızlık durumu yoksa, lip stick kullanmadan sürmeyi tercih ediyorum.

Runway Hit (Matte);  Koleksiyon ürünüydü, şu an satışta değil ama orta koyulukta, çok turuncu durmayan bir mercan rengi. Genellikle yaz aylarında tercih ediyorum.


Velvet Teddy (Matte); MAc`in nude diye tabir edilen rujlarından birisi. Pembe tonlu bej diye isimlendirilmiş ama çok açık bir nude değil. Ten rengi kadar açık renk olan nude rujları sevemedim ben bir türlü. Bu daha ideal bir nude bana göre.

Lovelorn (Lustre); Lustre yapıdaki rujlar ıslak bitişli, yumuşak, birkaç katta daha güzel renk verenler. Lustre da mavi alt tonlu bir pembe. Yine popüler renklerden bir tanesi ama yapısından dolayı pek bir kalıcılığı yok. Şu an çok severek kullansam da, bittikten sonra yenisini almayı düşünür müyüm emin değilim.

Pink Plaid (Matte); Lovelorn`a çok yakın, belki azıcık daha koyu, mavi alt tonlu bir pembe. Lustre`in aksine, kuru mat bir bitişi var ve kalıcılığı yüksek. 

Softsell (Pro Longwear); Bu serinin rujlarının kalıcılığını mat olanlardan daha yüksek buluyorum. Yapıları da daha yumuşak ve kremsi. Bitişleri mat değil, hafif ıslak. Softsell`in hafif mürdüme kaçan bir pembeliği var ama kesinlikle çok koyu bir renk değil. Pro longwear serisi, diğer rujlardan 10TL daha yüksek bir fiyata satılıyor ama performansları oldukça başarılı. Bu seriden Till Tomorrow, So Very Good ve Positively Dashing de aklımda olan renkler. 


Bir sonraki tercihim pro longwear serisinden bahsettiğim renklerden birisi olacak sanırım ama elimdekilerden 1 tanesi bitmeden yenisini almamaya da kararlıyım. 

5 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel güle güle kullan tatlım

    YanıtlaSil
  2. hepsi şahane güzel günlerde sür..ben de henüz p-Prolongwear'dan istediğim renkleri alamadım.Belki yeniyıl hediyesi yaparım kendime :)

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel post olmus, ben please me ´yi tekrar satmistim, dudaklarimda cok asiri kuru duruyordu, ama Mac in mat rujlari zaten hic bana göre degiller, güzel durmuyorlar bende. Lovelorn´da denemistim almak istemistim ama denedigimde cok "normal"durmustu, bir cok marketde alabilecegim rujlara benzemisti. Zaten simdiye kadar Mac´den tek vaz gecilmez rujum High Tea oldu :) Creme in your Coffee yi merak ettim, mutlaka bakacagim onada :)

    YanıtlaSil
  4. viva makyaj; teşekkür ederim. Aslında evet bulunamayacak tonlar değiller ama benim elim de hep birbirine benzer klasik pembe renklere gidiyor sanırım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli