10 Ekim 2014

Sephora // Pro 56 Fodöten ve Pro 57 Concealer Fırçası

Sephora`da her sene "Eskiyi getir, yeniyi götür" adı altında bir indirim oluyor bildiğiniz gibi. Önce kısaca indirim ayrıntılarından bahsetmek istiyorum bilmeyenler için;

*Bu yılki indirim 31 Ekim 2014`kadar devam ediyor.

*Sephora markalı makyaj ürünlerinde ve fırçalarda %30 indirimden faydalanmak için Sephora dışında herhangi bir markaya ait (Sephora`da satılmayan drugstore ürünler de olabilir) makyaj malzemesi ambalajı (cilt bakım ürünü, fırça, palet, oje ya da seyahat boy ürün ambalajı olmayacak) götürmeniz gerekiyor, yani bir nevi geri dönüşüm projesi. 

*Her boş ambalaj için 1 üründe geçerli %30 indiriminiz oluyor. (İndirimli olarak alabileceğiniz Sephora markalı ürünler de palet, cilt bakım ürünü, oje ya da kofre olmayacak tabi)

*Toplamda 5 ürün hakkınız var. İndirim Sephora kartınız üzerinden kayıt altına alınıyor. (kartınız yoksa da hemen orada çıkartıp yararlanabilirsiniz)




Ben Sephora markalı makyaj malzemelerine çok sıcak bakmıyorum, o yüzden bu indirimi duyunca geçen sene yaptığım gibi hemen fırçalara yöneldim. Sephora`nın kendisine ait oldukça fazla sayıda fırçası var ve çoğu için güzel yorumlar yapılmış yurt dışı sitelerinde. 

Bende uzun uzun bakındıktan sonra 56 ve 57 numaralı fırçalarda karar kıldım. İkisi de "Pro" serisinden. Sephoranın bir normal seri fırçaları varken, bir de "pro" diye adlandırdığı, biraz daha pahalı bir serisi var. 


"Pro" seri fırçaların performansının daha yüksek olduğu vaad ediliyor, kıllarında belirgin bir ekstra yumuşaklık var (normal seriye kıyasla), fırça sapları daha uzun ve en sevdiğim yanı da aşağıdaki gibi plastik korumaları olması. Açılıp kapanabilir, tekrar kullanabilir. Çok sağlam olmasalar da seyahatler için vs çok kullanışlı.  


Sephora Pro 56 Numara, Fondöten Fırçası; 
Sentetik, orta uzunlukta ve sık yerleştirilmiş yapay kılları var. Oldukça yumuşak, uçlarından hafifçe yuvarlanmış bir kesimi var. Real Techniques`in Expert Face Brush`ının biraz daha incesi gibi düşünülebilir. Aynı zamanda M.A.C.`in 128 numaralı fırçasına da benziyor görünüş olarak. İkisinden de daha yumuşak. MAC 128`i föndöten için denemedim ama RT ile kıyaslarsam kesinlikle daha başarılı. Çok fazla ürün emmiyor ve pürüzsüz bir görünüm sağlıyor gerçekten  vaad ettiği gibi. Şekli dolayısı ile krem ya da toz allık sürmek ya da gölge yapmak için de oldukça uygun gözüken bir fırça. 


Sephora Pro 57 numara, Concealer Fırçası; 
Kalite olarak 56 ile aynı, göz altı kapatıcı için tasarlanmış, küçük, yuvarlak kesimli bir fırça. 57 numara da oldukça yumuşak ama 1 açıda, göz altıma batan bir ya da birkaç kılı var onu anlayamadım. Ürünü sürerken ilk başta hiç bir rahatsızlık yok ama farkında olmadan çevirdiğimde, göz altıma batan bir yeri var. Minik bir batma, kullnmamı engelleyecek boyutta değil ama yine de olmasa daha iyi olurdu. 


Bu da fırçaların yıkandıktan hemen sonraki halleri. Oldukça kolay temizlendiler, kuruma süreleri de normal oldu. "Pro" serisinin 55 numaralı biraz daha kalın olan fırçası benim gittiğim mağazada yoktu. Bir sonraki indirimde de onu almayı düşünüyorum. Bu serinin en popüler fırçası o sanırım. 

Geçen seneki indirimden de normal seriden 45 numaralı fondöten fırçasını almıştım. Ondan da hala çok memnunum. Yazını okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. 45 numara da oldukça pürüzsüz fondöten uyguluyor ama 56 numara şekil itibari ile daha kullanışlı, kaşlarımın arasına, üstüne, burnumun kenarlarında fondöten sürmek 56 ile daha kolay oluyor. 

Sephora fırçaların fiyatları genel olarak 45-90TL arasında değişiyor. Benim aldığım 56 ve 57 numaralar indirimsiz haliyle 70 ve 60TL civarındaydı. 

2 yorum:

  1. Sephora'nın tek sevdiğim makyaj rengi göz kalemleri hem kalıcılıkları iyi hem de yumuşacıklar ama bu fırçalar da güzelmiş.:)

    YanıtlaSil
  2. Fırçaları da genel anlamda güzel gözüküyorlar, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli