15 Şubat 2016

Lush Favorilerim / Herbalism ve Ultrabland


Bilmeyenler için kısa bir özet geçmek gerekirse Lush, taze ve el yapımı kozmetik ürünleri üreten bir İngiliz markası. Yıllar önce Türkiye`yede de birkaç mağaza açmıştı hatta online satış da yapıyordu fakat daha sonra kapatıp gittiler. Hali hazırda dünyanın bir çok ülkesinde Lush mağazası mevcut, keşke bize de tekrar gelse. 



Ben geçtiğimiz aylardaki İtalya gezilerinden elim boş dönmedim ve 6-7 tane Lush ürünü aldım. Aldıklarımın hepsini sevdim desem yalan olmaz ama özellikle birkaç tanesini cidden başarılı buldum. Onlardan bir tanesi Lush Herbalism bir tanesi de Lush Ultrabland.


Lush Herbalism temelde yağlı ve akneye eğimli, sorunlu ciltler için temizleyici olarak tanıtılıyor, yapısından dolayı peeling işlevi de görüyor. Birazcık değişik bir yapısı var, tam olarak krem ya da katı sayılmaz. Bir nevi püre gibi desem doğru olur sanırım. Bu yeşil püreden elinize az bir miktar alıp suyla karıştırdığınızda güzel bir temizleyici oluyor. Tamamen erimediği için, partiküllü yapısı çok yumuşak bir peeling görevi de görüyor. 

Kullanım sonrası güzel bir temizlik ve yağlı olmayan bariz bir yumuşaklık hissi bırakıyor. Benim cildim yağlı olduğu için, ekstra yağlı hissiyat bırakan ürünlerden hoşlanmıyorum. Yağlı değil de yumuşak bir hissiyat bıraktığı için ayrıca sevdim Herbalism`i. Sadece yağlı ciltlere yönelik bir ürün olduğunu düşünmüyorum. Tüm cilt tiplerinin sevebileceği bir ürün bence kendisi. Ciltteki yağı dengelemeye yardımcı olduğu da söylenmiş ama ona çok katılmıyorum. Dolaylı olarak belki ama direkt olarak öyle bir etki hissetmedim ben. 

Kullanımı her ne kadar pratik olsa da, suyla seyretme ve yüzünüzden temizleme aşamasında bütün lavaboyu kirletmesi çok muhtemel. Ben bu yüzden duşta kullanıyorum. Temizlik sorunu ortadan kalkmış oluyor. Bir de özellikle kış aylarında duştan çıktıktan sonra yüzümde hissettiğim kuruluk ve gerilmeye de iyi gelmiş oluyor.

Güzel bir kokusu yok ama rahatsız edici, ağır bir kokusu da yok. İçeriğinde de; badem, kaolin, gliserin, papatya yağı gibi kulağa hoş gelen bir sürü doğal madde sayılmış. Kendi sitelerinden gördüğüm kadarı ile paraben vs. gibi rahatsız edici bir içeriği de yok.




Lush Ultrabland ise krem formlu makyaj temizleyicisi ve markanın en meşhur ürünlerinden. İtalya`daki ismi farklıymış, neden öyle bir şey yapmışlar onu anlamadım ama çalışanlar "ultrabland" dediğinizde neden bahsettiğinizi anlıyorlar. 

Ultrabland baya baya güzel ve yumuşak bir temizleyici. Yumuşacık ve pamuğa kolay uygulanabilir formda. Makyaj temizleme performansı ortalamanın üzerinde olsa da abartılacak kadar muhteşem değil. Fakat yine de bu ürünü bayı bayıla kullanmamın sebebi, göz makyajımı temizlemek için şimdiye kadar kullandığım en yumuşak ürün olması.

Göz makyajını çıkartma konusunda cidden çok nazik. Denediğim diğer ürünlerin hemen hepsinden daha pratik ve yumuşak geliyor bana. Misel sular çok zor temizliyor, çift fazlı ürünler onların bir tık üstünde, sıvı yağ formlu ürünlerde de genellikle miktarını ayarlayamayıp gözüme kaçırıyorum. Ultrabland`i ideal buldum.

Yüz makyajını temizlemek için ise bana çok hitap etmedi. Kremsi yapısından dolayı hafif yağlı bir hissiyat  bırakıyor ve ardından uyduruk bir şekilde yüzümü yıkadığımda da geçmiyor. Bu his gözlerimi rahatsız etmese de yüzümü rahatsız ediyor. Zaten ürünün kullanım talimatında, ılık su ve pamuk yardımı ile silinmesi söyleniyor ama bu ikinci adım bana zor geldiğinden yüzümde kullanmıyorum. Zaten sık sık alma imkanım da olmadığından sadece göz makyajı için kullanıp süresini uzatmak daha makul geliyor.


İçeriğinde; esansiyel yağlar, balmumu, gül suyu, badem yağı, bal, benzoin ve methylparaben olduğu belirtilmiş. 

Her iki ürünün de fiyatlarını net hatırlamakla birlikte benim aldığım 100 gramlık ambalajları 8-10 € civarındaydı diye kalmış aklımda. Fırsatım olduğumda ikisi de tekrar alacağım ürünler oldu sanıyorum. Son olarak Lush`da da 5 boş ambalaj için 1 taze maske hediyesi olduğundan, ambalajları çöpe atmayacağım. Boşalan Mac ambalajlarının yanında, yurt dışına taşınacak çöpler olarak yerlerini alacaklar :)


6 yorum:

  1. Hahahaha yaşasın yurt dışına çöp taşımak :)))
    Ultrabland'ı ben de kullanıp sevmiştim. Şimdilerde göz makyajımı çıkarmak için Hindistancevizi yağı kullanıp üstünden misel su döktüğüm pamuğu geçiyorum.
    Herbalism'i de kullandığım zaman çok sevmiştim. Sivilceler üzerinde de gayet başarılı bulduğumu hatırlıyorum.
    Ben de sanırım yurt dışına çıktıkça alacağım Lush ürünlerinden. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan cevizi yagi benim de aklimda, bu bitince bakarim artik heralde. Sevgiler :)

      Sil
  2. Ultrabland merak ettigim bir urundu, ciltte yagli bir tabaka birakiyorsa hic bulasmayayim en iyisi. Ben o kutulardan 5 tane biriktirip bir kere maske aldim, simdi 3 kutum daha var bekleyen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silinmezse ya da durulanmazda birakiyor maalesef, benim de 5 kutum oldu sanirim ama bi daha ne zaman denk gelirim kim bilir :)

      Sil
  3. Lush alışverişi hevesleri yurt dısına kaldı bizim gibi fanları için maalesef . Benim favorilerim başında magnaminty de geliyor ki ultrabland de çok sevdiklerim arasındaydı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Magnaminty'yi turkiyedeyken alip kullanmistim ama net hatirlamiyorum sevip sevmedigimi :/ yakin zamanda cosmetic warrior diye bir maske denemistim, onu da baya sevdim sanirim. Kenara yazdim :)

      Sil

Yorumlarınız değerli