8 Şubat 2016

Project Pan // Bitirme Projesi Şubat 2016


Son zamanlarda alımı eskiye nazaran azaltmış olsam da, cilt bakımına çok üşenmeye ve kullandığım ürün sayısını minimuma düşürmeye başladım. Şu aralar önce yüzümü yıkayıp, ardından tonik, ardından nemlendirici hatta belki bir de serum sürmek bana çok uzak. Bazı geceler yüzümü sadece yıkayıp bırakıyorum, birkaç günde bir de sadece nemlendirici sürüp yatıyorum. 

Hala etkili olduğunu düşündüğüm Clarisonic`e bile elim gitmiyor ne zamandır. Hem bu döngüyü kırmak hem de elimde biriken çokça ürünü bitirmek için bir "Bitirme Projesi" yapayım dedim. Daha önce 1 ya da 2 sefer yeltenmiş olsam da ciddi anlamda yapmadığım bir şeydi. 

Hemen kısaca belirlediğim ürünlerden bahsedeyim;






Clinique Anti-Blemish yüz temizleme jeli; Bu seriyi seviyorum ama köpük formlu olan temizleyicisini daha çok beğeniyorum, bunu meraktan almıştım. Yarısı duruyor tüpün.

Kiehl`s Pembe Greyfurtlu vücut losyonu; vücut losyonları pek ihtiyaç hissetmediğim ve genel olarak kullanmayı unuttuğum ürünlerden. Bu seyahat boyun kokusu çok hoş olduğundan bir an önce bitirip, çekmeceden 1 ürün eksiltmek istiyorum.

Derma e Very Clear Acne serisi yüz temizleme jeli; bu serinin peelinginden aşırı memnundum, o yüzden serinin temizleyicisini de almıştım. Güzel ama peelingi kadar etkili olmadı. Şişenin 1/3`ü duruyor aşağı yukarı. Önce bunu sonra da Clinique`i bitirmeyi planlıyorum. Bu arada bu seri akneli ve yağlı ciltler için olan, çay ağacı yağı içeren bir seriydi.

Clinique Tonik; yukarıda da bahsettiğim gibi zor geldiğinden kenarda kalan ürünlerden. Bir ara temizleyici ve tonik ayrılmaz bir parçaydı benim için yine öyle olmasını ümit ediyorum. 4 numaralı bu tonik de agresif ciltler için, alkol içeren bir tonik. Uzun süreli kullanımda cildi yoracağını düşünüyorum, o yüzden bunu bitirebilirsem ve eski rutinime dönebilirsem alkolsüz bir tane almayı düşünüyorum.

Lush Cup O`Coffe Maske; Kasım ayındaki İtalya seyahatimde aldığım bir üründü. Kahve çekirdeği içeren bir maske. Ben fazla beklenti içinde almıştım, 1-2 sefer kullandıktan sonra ortalama olduğunu düşündüm. Bir de inanılmaz rahatsız edici bir kokusu var. Güzelim kahve kokusunu nasıl o hale getirmişler bilmiyorum. Bu ürünün ömrü tükenmek üzere, ziyan etmeden bitirmek istiyorum.  


Burt`s Bees Vücut Losyonu; Zaten küçük bir ambalajdı, içinde de çok az kalmış ona rağmen uzun süredir çekmecemde yer kaplıyor.

Burt`s Bees Ayak Kremi; yine az kalan ve çabuk bitirebiceğim ürünlerden. Bu arada ayak kreminin hindistan cevizli kokusundan pek hoşlanmamıştım, o yüzden tekrar almam ama temiz içerikli ürün aradığımda aklıma gelen markalardan birisi Burt`s Bees.

Lancome La Vie Est Belle Vücut Losyonu; Parfümünü kofre şeklinde alırken elime geçen ürünlerden. Bir ara arka arkaya 3 tane aldığım için birikmişti. Bu da sanırım az kaldı, kolay bitecek. Parfümüyle aynı ve oldukça yoğun bir kokusu var. Bu kokuyu geçen yıl oldukça seviyordum ama bu aralar daha hafif parfümlere elim gidiyor.


Armani Lasting Silk UV Fondöten; çok merak edip internetten aldığım bir fondötendi. Rengi bana çok açık kaldı. Çok doğal ve hoş bir fondöten olmasına rağmen, kıvamı, kapatıcılığı ve kalıcılığı BB krem ayarında olduğu için bana çok hitap etmedi. Oldukça uzun zamandır duruyor. Şu aralar güneş kremim de bitmek üzere olduğu için asıl fondötenimin altına baz gibi kullanıp güneş koruyucusundan yararlanabilirim diye düşünmüştüm buraya eklerken. Ama şimdi rengi koyu gelen fondötenlerimi dengelemek için kenarda tutup saklamak daha mantıklı olabilir gibi geldi. Dolayısı ile bu ürünü çıkartabilirim bu listeden.

Nars Sheer Matte Fondöten; Bu fondöteni neden kullanmadığımı, sevip sevmediğimi bile hatırlamıyorum. Sadece dökmeli şişesi çok kullanışsız ama biten fondötenlerimden birisinin pompası tam uyduğu için bu sorun da ortadan kalktı.

Clinique Anti Blemish Fondöten; Daha önce 5-6 tüpünü rahat bitirmişimdir. Günlük olarak çok sevdiğim fondötenlerden birisi. Bu tüpün dibinde 3-4 kullanımlık kaldı. Yenisi de var elimde zaten.



Nars Light Reflecting Pudra; Çok severek kullandığım ve hemen herkes gibi benim de kolaylıkla dibini gördüğüm ürünlerden brisiydi. Yalnız şu kenarda kalanları tüketmekte zorluk yaşıyorum. Elimdeki iyice azalmaya başladığı için aynı pudranın toz versiyonunu almıştım ama kompakt olan daha kullanışlı sanki. Artık bunu yüzümde kullanmak pek mümkün olmuyor (çünkü fırçaya gelmiyor) fakat göz altı için kullanıp bitirmeyi düşünüyorum. Bu kirli görüntüsünden çok sıkıldım zira.

Chanel Krem Allık; Bir ara böyle bir furya vardı hatırlarsanız. Bu allıklar çok popülerdi, ben de dayanamayıp 1 tane almıştım. Aslında çok beğendiğim ve severek kullandığım bir üründü ama kapağı kırıldı. O yüzden bir süredir kenarda kalmış. Toz allıkların bitme ihtimali yok en azından bunu bitireyim, belki yeni allık almak için bahane olur :D

Clinique Pudra; Bu pudranın adını hatırlamıyorum zaten artık üretimden de kaldırıldı ama oldukça kapatıcı bir pudraydı. Görünümünden de belli olduğu üzere severek kullanmıştım. Dibinde kalanları da bitirip vedalaşalım artık.


Estee Lauder Kapatıcı - Maskara İkilisi: Bu ürün de bir ara 29TL`ye satıldı. Sanki birini alıp kullanmışım gibi 2 tane almışım. Kapatıcı kısmı göz altlarımda hoş durmuyor, çizgilere doluyor. O yüzden yüzümde kapatıcı olarak kullanacağım. Maskara kısmını ise çok beğenmeme rağmen, çıkartması tam bir işkence olduğundan pek elim gitmiyor. Şöyle 3-5 kere kullanırım artık kedimi kandırmak için.

Shisiedo Makyaj Bazı; Şimdiye kadar hiç bir makyaj bazından istediğim verimi tam anlamıyla alamadım sanırım. Fondöteni tüm gün yüzümde tutsun beklentisi ile aldığım bir bazdı kendisi. Bu anlamda istediğim başarıyı sağlayamadı ama yapısını ve güneş koruma içermesini seviyorum. Oldukça uzun zamandır kenardaydı. Hazır güneş kremi eksiğim varken, bu şekilde değerlendirsem iyi olacak.

Kieh`s Clearly Corrective Koyu Leke Serumu; Kırmızı sivilce lekelerini hafifletmek için kullanıyorum. Daha önce bir şişe bitirip, etkisini fena bulmadığım için ikincisini almıştım. Fakat üşengeçliğim ile bu ürün de güme gitti ne zamandır. 


Clinique Chubby Stick`ler; Bir ara çok seviyordum bunları da. Şimdilerde başka rujlardan sıra gelmiyor ama bu ikisi oldukça az kalmış. Bitmesi muhtemel tek rujlarım bunlar olduğu için bitirmek istiyorum. Bu arada 1. sırada gördüğünüz "curviest caramel" rengi şimdiye kadar en severek kullandığım ve kendime en çok yakıştırdığım nude tonlarından birisi.

Burt`s Bees Lip Balm; Diğer bütün ürünlerimden onlarca olması gözüme pek batmıyor ama lip balmların gereksiz sayısı çok gözüme batıyor nedense! Burt`s Bees de 2 yıldır falan değiştirmeden kullandığım lip balm markası sanıyorum. Bu elimdekinin içinde 2-3 cm kadar kalmış. Yedekte yenisi durduğu için bunu bir an önce bitirmek istiyorum.


Yves Rocher Vanilla Noir EDT; Kokusunu beğensem de kalıcılık sıfıra yakın benim tenimde. Sadece anlık koku sağlıyor, o yüzden dışarıya çıkarken değil de evde aklıma geldikçe kullanmıştım. Dibinde çok az kaldı, tekrar almayı düşünmüyorum.

Zara EDT; Kasa önünde görüp dayanamayıp aldıklarımdan, kokusu hiç fena değil. Kalıcılık anlamında başarılı olmasa da Yves Rocher`dan 1 tık daha iyi bence. Bir süredir çok severek kullandığım asıl parfümüm (Burberry Brit Floral EDT) iyice azaldığı için, onun yerine bunu bitirsem daha iyi olacak. Şu an Burberry`den 1 tane daha almaya hazır değilim :)

Şöyle bir baktığımda kolay tamamlanacak bir liste gibi duruyor. Ürünlerin hepsini makyaj masasının üzerine görünür bir yere çıkarttım. Yazıyı 1 ay sonra güncellemeyi ve hemen hepsini bitirmiş olmayı ümit ediyorum...


10 yorum:

  1. NARS Pudrayı süngerle kullanmanı öneririm! Hem daha kolay ürün alınıyor, hem de daha pürüzsüz bitiş sağlıyor! Çok ürün var ama inanıyorum sana :) Kolay gelsin!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakinca bana da cok geldi ama cogu azicik kalmis seyler, ozellikle cilt bakim urunlerini bitirebilirsem cok mutlu olacagim :)

      Sil
    2. Ya ben de Nars pudramı Başak ablanın önerisiyle süngerle uygulayacaktım ama İstanbul'a gelirken müthis bir unutkanlıkla hem pudramı hem de far paletmi unutmuşum :(

      Sil
  2. O zaman simdiden kolay gelsin :) Yazini okuyunca kenarda bekleyen urunlerle bir project pan yapma istegi geldi bana da. Bir bakayim, yeterli urun cikarsa belki ben de baslarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradigimi bulamadigim kalabalik cekmecelerden cok sıkıldım ya, bunlari bitirmeyi basarirsam super olacak

      Sil
  3. Kolay gelsin! Ben olsam o fondötenleri bitirmek istemem <3 (gerçi ben günlük hayatta fondöten kullanmam ama olsun:) Yves Rocher'in bende yaseminli parfümü var çok güzel ama anca 1 saat kadar kalıyor tenimde. Bu aralar ben de bitsin kurtulayım derdindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda ben de bir sure bitmesin hemen diye beklettim ama sıkıldım artik, buraya koyarken chanel allik icin hissettim ama ayni seyi :) yine de bitsinler yaa.

      Bu parfum de ancak o kadar kaliyordur belki daha az :/

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. Zara parfümlerin kalıcılıkları güzel mi ? Ben çok beğendim bir parfümünü ama kalıcılığından şüphelenip vazgeçtim:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli