21 Temmuz 2016

Nars // Velvet Matte Skin Tint


Nars`ın makyaj ürünlerini oldukça seven bir insan olmama rağmen, çok fazla fondöten/bb krem gibi ten ürünü denemişliğim yoktu. Denediğim 1-2 ten ürünü bana pek uygun çıkmayınca çok alıcı gözle baktığım bir kategori de değildi açıkçası. 

Fakat bu Velvet Matte Renkli Nemlendirici uzuun süredir aklımdaydı. Renk seçimi konusunda kararsız kaldığım içim mağazaya gidip deneyene kadar bekledim ve nihayet uzunca bir süre sonra rengini deneyebildim ve aldım. 




Nars Velvet Matte Skin Tint; adından da anlaşılacağı üzere renkli nemlendirici olarak geçiyor fakat bana göre neredeyse fondöten. Yani renkli nemlendirici bana göre bir ürün değil normalde. Ben en azından orta kapatıcılığı olan ürünleri tercih ediyorum. Çok az bir kapatıcılık beni rahat ettirmiyor çünkü cildimdeki koyu kırmızı sivilce lekeleri kapansın istiyorum (Bu arada onlar da düzenli cilt bakımı ve leke serumu ile gittikçe hafifledi son zamanlarda). Kapatıcı olmayacaksa renkli olmasının bir anlamı yok bana göre. 

Bu ürünle ilgili yapılan kullanıcı yorumlarını okudukça bana hitap ettiğini düşünmüştüm ve cidden yanılmamışım. Aldığım günden beri elimden düşürmediğim, çok severek kullandığım bir ürün oldu.


Nars Velvet Matte Skin Tint; adının hakkını verecek kadar mat kadifemsi bir yapı sağlıyor bana göre. İyi bir baz sürmüş kadar fazla değil belki, çok abartmamak lazım ama şimdiye kadar kullandığım çoğu mat bitişli fondötenden daha başarılı/pürüzsüz bir bitişi var bana göre. Belki nemlendirici statüsünde satılmasının etkisi burada ortaya çıkıyordur diye düşündüm.

Benim yağlıya dönük cildimde herhangi bir yağlanmaya, parlamaya ya da tam tersi pudramsı bir görüntüye neden olmuyor. 

Kapatıcılığı orta bir fondöten seviyesinde neredeyse. Yapısı çok ince/akışkan değil ama kalın da değil. Gayet rahat sürülecek, maskeleme yapmayacak kıvamda. Uygulama anlamında da ben en çok Beauty Blender sünger ile sevdim. 

Kalıcılığı orta-iyi arasında oldu bende. Havanın oldukça sıcak ve nemli olduğu günlerde yarım günü rahatlıkla çıkarıyor.

Son olarak da SPF30/PA+++ gibi bir güneş koruması var. 


Bana en uygun olan rengi; Groenland / Light 03 oldu. Aşağıdaki fotoğrafta da gayet pürüzsüz ve hoş çıkmış, sürdüğümde de öyle hissettiriyor. 


Uzun süredir bu kadar sevdiğim ya da olumsuz bir yanını görmediğim bir ten ürünüm olmamıştı galiba :) Daimi ürünlerimden biri olacak gibi duruyor şimdilik...

Kuru ciltlilerin şüphe ile yaklaşması gerekir ama onun dışındaki cilt tipleri ile uyumlu olabilecek bir ürün diye düşünüyorum. Tabii bir de çok incecik varla yok arası, akışkan kıvamlı bir nemlendirici beklentisi olanları yanıltacaktır.

Ürün 50ml ve 135TL Sephora`dan, Nars mağazalarından ve online olarak da makyajtrendi.com`dan bulunabiliyor.

Merak edenler için kutusunda belirtilen içerik listesi de aşağıdaki gibi.



8 yorum:

  1. Ben de Sexual Content allığı alırken mağazada uygulatmıştım ve kuru-karma ciltli olmama rağmen duruşunu epey sevmiştim. Ama uzun süre cildimde tutmadığım için sonrasında pullanma vs yapacak mı, onu kestiremiyorum. Fakat kesinlikle olumlu baktığım mat ürünlerden biri :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapısı kötüleşmiyor bende ama denemek lazım tabii yine, teşekkürler :)

      Sil
  2. rengi ve yapısı çok güzel görünüyor Mufe'm bittiğinde deneyebilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben de bitmesin diye günlük kullanamıyorum şimdilik, dene mutlaka

      Sil
  3. Bitisi cok guzel gorunuyor, ilk ciktiginda ilgimi cekmisti ama kapaticiligi bana fazla gelir sanirim. Gule gule kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) evet kapatıcılığı gayet yerinde.

      Sil
  4. Kıvamı çok akışkan olmadığı için acaba gülme, mimik çizgilerime dolar mı diye tereddüt ediyorum:/ böyle bi problem yaşadınız mı, üstünden pudra vs geçiyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de oyle bir soruna neden olmadi ama altina duzgunce nemlendirici surmezsem bazi bolgelerde hafif puturlu duruyor. Kendisinin de pudrayila yakin bir bitisi var gibi o yuzden uzerine ekstra pudra surmuyorum ben.

      Sil

Yorumlarınız değerli