9 Mayıs 2012

ARADIĞIM GÜNEŞ KREMİ: Clinique Super City Block

Kışın bile güneşli günlerde makyajdan önce güneş kremimi süren ben, yaz gelince hemen güneş kremi arayışına girdim. Aslında elimdeki ürünü bitirmeden yenisini alma niyetinde değildim ama geçenlerde Tekin Acar`da  indirimi görünce bakalım bir dedik. Özellikle "yağsız bir şey var mı?" diye sordum.Çünkü dediğim gibi ben makyajın altına güneş kremi sürüyorum önce. Kremlerde de iyi kötü yağ oluyor, zaten benim cildimde hafif yağlı olunca yıldızlar gibi parlıyoruz :) Clinuque`den bir krem önerdiler bana, kutunun üzerindeki oil-free yazısını gözüme soka soka! Aslında daha önce araştırmamış olmam benim ayıbım. Oldukça bilinen ve tercih edilen bir ürünmüş kendisi ama ben yeni tanıştım. Buna da şükür!

Önce hemen üstüne atlamadım, dediğim gibi henüz bitmemiş bir ürünüm vardı ama denedikten sonra "tamam bu dur" dedim. Aslında bu tarz ürün yorumları yazarken, beklentileri gereğinden fazla yükseltmekten korkuyorum ama beğendiğim şeye de beğenmedim diyemem ki.

Clinique Super City Block; 40 factor koruması var, (suya girip çıktıktan sonra diğer ürünlere göre daha dayanıklı dedi oradaki bayan ama bilemem) Göz altı için de bir koruyucu ürün tavsiye ettiler aslında onda da aklım kaldı ama bütçe işte naparsın :)

Bu arada hemen açıkça söylemek istiyorum ki ben Clinique ürünlerinden ve pahalı parfümeri mağazalarından biraz uzak dururdum. Çok pahalı olduklarını düşünürdüm hep ama bu ürün 68 TL, %20 anneler günü indirimi  ile 54 liraya aldım. Zaten eczaneye gidip baksanız 50 liradan aşağıda değil hiç bir marka. Her gün yüzüme sürdüğüm ve güneşten koruması gereken ürünü de çok ucuz markalardan alamayacağıma göre... 


Bu arada kremle ilgili önemli bir özellik de hafif renkli olması. Öyle kapatıcı gibi bir özelliği yok ama ben sevdim. Yazın fondoten kullanmak da çekilmiyor bazen. (Benim muhteşem, pırıl pırıl bir cildim olmadığından fondoten bağımlısı sayılırım) Kapatılacak bir sivilce, kızarıklık olmadığı zamanlarda sadece bu kremi sürüp, üzerine pudra ile kullanabilirim, o açıdan da iyi oldu. Gerçekten de mat ve hoş bir görüntü veriyor, artık yıldız gibi parlamayacağım sanırım :) Tek sevmediğim yanı sıkarak kullanılan tüpü oldu. Pompalı şişede ya da daha ince uçlu bir tüpte olsa daha iyi olurmuş.

Özet olarak; yüz için güneş kremi önemlidir, iyi seçim yapın

Clinique Super City Block SPF 40, 40ml, 68 TL
Tekin Acar`da %20 indirimde (13 Mayıs`a kadar) (54 TL`ye geliyor)
Boyner`de de 2. Clinique ürününde %40 indirim vardı.
Kendi mağazasında ya da diğer yerlerde fiyatı nasıl bilemiyorum.

2 yorum:

  1. neutrogena spf15 i bana veren cildiyecim sayesinde önerebilrim :D

    YanıtlaSil
  2. Bu ay lila kutudan`da güneş kremi çıktı. Hamilton. O da güzel ve yağsız. Daha Clinique`in kutusunu açmadım bile :) Güneşi de gördüğümüz yok zaten baksana...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli