30 Kasım 2012

Alışveriş // Elca Store

ELCA Store yani Estee Lauder Company Store, genelde blog meraklılarının bildikleri bir adres. İstanbul`da yaşan bir sürü kişi bilmiyor mesela :) Bilenleriniz vardır, bilmeyenler için; Clinique. Mac, Bobbi Brown ve aynı şirkete bağlı olan bir kaç markanın bazı ürünlerini uygun fiyata bulabileceğiniz bir adres.


Diğer bloglarda görünce ben de çok merak etmiştim ve ilk fırsatta gidilecek yerler listesine eklemiştim. Nihayet fırsat buldum. Önce aldıklarımı bir göstereyim sonra da mağazadan bahsedelim.


Aslında çok fazla bir şey bulma düşüncesi ile gitmemiştim ama umduğumdan daha güzel şeylere denk geldim. 



Bol miktarda Clinique ürünü vardı. Uzun zamandır denemek istediğim anti blemish fondteni aldım. 50tl`ye. Mesela Even Better fondoten, even Better göz kremi de vardı 50 lt. Chubby stickler 39 tl, tonikler, yüz yıkama jelleri vs. Bir sürü temel Clinique ürününü neredeyse yarı fiyatına bulmak mümkün.


Mac ürünü çok fazla yoktu ama yine de çok uygun fiyata buldum bunları. Nude renkli hoş bir ruj 17 tl. (Bu arada bu gün hava o kadar kapalı ki, fotoğrafın renkleri olduğu gibi çıkmıyor malesef) 


Ten rengine yakın bir renkte oje 10tl. Ojelerin hepsi alınabilecek, güzel renklerdi bu arada.


Fotoğrafta hiç belli olmasa da pamuk şeker renginde bir gloss 12 tl.


Mac`in oldukça eski koleksiyonlarından bir gloss daha 12 tl.


Çok hafif pembe bir parlatıcı. Mac`ten alınabilecek bunların dışında çok fazla şey yoktu açıkçası. fondoten, pudra gibi temel ürünleri bulmanız mümkün değil zaten. Ama gördüğünüz gibi aralarından her zaman kullanılabilecek hoş ürünler çıkıyor. 

Mağazada en çok Bobbi Brown ve Clinique ürünleri gözüme çarptı. Bobbi Brown`ların fiyatları biraz daha yüksek bildiğiniz gibi. Tüm ürünleri 45tl ve üzerindeydi sanırım. Clinique`te ise durum daha avantajlı. Gayet popüler olan cilt bakım ürünlerini tam olarak yarı fiyatına gördüm. Yani sadece makyaj malzemesi değil, temel cilt bakım ürünlerinizin bir kısmını bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Cidden çok avantajlı. Bir miktar parfüm, ve yine bu şirkete ait bir kaç markanın cilt bakın ürünleri, Bobbi Brown fırçalar da gördüklerim arasındaydı. Ürün çeşitliliği hangi sıklıkta değişiyor onu bilemiyorum ama.

Bunun dışında eklemek istediğim bir nokta; mağazada çok fazla yardım beklememeniz gerektiği. Yani bir Mac mağazasına girdiğinizde alabileceğiniz danışmanlığı ve bilgiyi beklemeyin. 

Mağazaya ulaşım Taksim`den gayet basit. Meydandan metroya bindiğinizde "İtü/Ayazağa" yönüne giden metroya binip, o durakta iniyorsunuz. 20dk falan sürüyor. "Plazalar" çıkışından çıktığınızda hemen bu binayı görüyorsunuz.

"Sun Plaza" mağazanın bulunduğu binanın adı. Dışarıdan mağazayı görmeniz ya da elinizi kolunuz sallaya sallaya girmeniz mümkün değil tabii ki :) Danışmaya söylediğinizde sizi yönlendiriyorlar. 

Bir de nakit ile alışveriş yapılamıyor, sadece kredi kartı kullanılıyor. İlk alışverişiniz ise hemen size bir üyelik kartı oluşturuyorlar ve sorunsuz şekilde alışveriş yapabiliyorsunuz.

Ben burayı çok sevdim. Her dakika uğranacak bir mekan olmasa da, arada bir gidilip toplu alışveriş yapılabilecek bir yer. Yolunuzu düşürün siz de mutlaka :)
Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.


13 yorum:

  1. İstanbul'da olmasını en kıskandığım yer ELCA...İnşallah on-line veya telefonla alışverişe geçerler...

    YanıtlaSil
  2. bende bi kaç ay önce gittim...bobb,brown pudra ruj ve 4-5 tane mac ruj alıp hediye ettim...ama clinique kullananlar için gerçekten cennet...even better göz kremi şu yeni çıkanı mı kasdediyorsun? ne kadardı? ne zaman gittin ona göre bitmeden alayım...ikinci bir soru clinique fiyatlarını ve ürünlerini çok takip etmeyen biri olarak neyi tavsiye edersin...

    YanıtlaSil
  3. Evime bu kadar yakın olup da hala daha gidemediğim yer.
    Clinique ürünlerinden merak ettiklerimi almak için buraya uğrasam süper olur aslında.
    (:

    YanıtlaSil
  4. ben daha dün gittim :) even even better göz kremi o yeni çıkan krem. Normalde 110 lira. Yanlış hatırlamıyorsam 52 liraydı. Fondotenler de tam olarak yarı fiyatınaydı. Yağlı cildin varsa even better fondoteni tavsiye etmem ama stay mat diye bir fondoten vardı mesala ya da anti blemish.Onlardan memnun kalabilirsin. Yine cliniğin tonik maske ve nemlendirici krem fiyatları da uygundu. "ddmg" nemlendrici çok beğendiğim bir ürün mesela (yağlı ciltler için olanın adı ddmg, normal ya da kuru ciltler için olanın adı ddml) Clinique ürünlerinin hemen hemen hepsi yarı fiyatınaydı sanırım. Sadece chubbyler yarıdan bira daha fazlaydı. Normalde 59 tl, orada 39 tlydi. Aklımda kalanlar bunlar

    YanıtlaSil
  5. @nilgün: öyle bir şey yapacaklarını hiç sanmıyorum :( çünkü küçücük bir mağaza ve ne bulursan şansına. Aslında para biriktirip gider 5-6 ürün alırsan uçak bileti parasını ve o günlük masraflarını bedavaya getirirsin :) Benim arada tek gün için İstanbul`a gittiğim oluyor :))

    @weba: ya aslında meraklısı olmayan için çok cazip bir yer değil ama evet Clinique ürünleri cidden iyi olmuş. Ben de en çok onları beğendim. Bence de denemelisin.

    YanıtlaSil
  6. Hemen o fondöteni deniyooooorsun ve yazıyorsun! Ben de onu düşünüyordum almayı,yorumunu merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Nasli: 1 hafta falan kullanayim da yazayim ama sana daha acilse twitten yazarim bir iki gune :)

    YanıtlaSil
  8. ELCA'ya bende sık sık uğruyorum benim okuluma çok yakın olduğu için :) orda mac konusu tamamen şans işi bence ..bir gün bakıyorsunuz dolu ağzına kadar ertesi gün bitmiş tükenmiş bu insanlar yemeyip içmeyip oraya gidiyolar sanırsam :) ama dediğiniz gibi clinique ve bence bobi brown meraklıları için güzel bir yer çünkü bb fondotenleri falanda 50 tl ye satılıyor orda ve bir kaç fırçasıda vardı ben en gittiğimde:)

    bu arada rujunuz rengine hayran oldum hepsini iyi günlerde kullanın :)

    jelibonunrenklidunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. bence o plazada çalışan bayanlar bitiyordur onları, artık onlardan kalanlar da normal müşterilere :) ruju ben de sürdükten sonra daha çok beğendim, teşekkür ederim. Bu arada cumartesi açık mı orası ya?

    YanıtlaSil
  10. Çok merak ediyorum bu Elca'yı umarım bir gün denk gelir de gidebilirim. Güle güle kullanın aldıklarınızı hepsi çok güzel :)

    YanıtlaSil
  11. @güzelliknehri: benim de ilk gidişimdi ama artık her fırsatta uğrarım. siz de mutlaka fırsat yaratın :) Bu arada ojenin yapısı kötü çıktı, memnun kalmadım. Bir daha almam sanırım, aklınızda olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim icin cok mumkun gozukmuyor yazik ki İstanbul'a gunu birlik is icin gidip geliyorum hic firsatim olmuyor :( Ama bir gun denk gelir umarim, oje ile ilgili bilgi icin de tesekkur ederim :)

      Sil

Yorumlarınız değerli