3 Şubat 2014

Alışveriş // Mac, Sephora ve Gratis

Geçtiğimiz haftalarda ciddi anlamada bir "kozmetik diyeti" olayına girmiştim. Uzun süre hiç birşey almadan duramayacağımın bilincinde olduğumdan, "elimdekiler tamamen tükenene kadar cilt bakım ürünü almayacağım" şeklinde bir karar almıştım. Onunla ilgili postu okumak isterseniz buradan

Cidden o tarihten beri (hepi topu 1 ay olmuş ama olsun) yakınından uzağından cilt bakım ürünü almadım. Makyaj malzemesi ya da kozmetik adına da aldıklarım aşağıdakiler. Uzun süre birşey almayıp, tek günde birkaç parça almanın beni daha çok mutlu ettiğine eminim artık. Bir sonraki alışverişleri de bu şekilde yapmayı planlıyorum. Sadece çok içime sinen şeyleri alacağım önümüzdeki günlerde de. 

Bu alışverişte de 3 durağım vardı; M.A.C, Sephora ve Gratis


Mac`e asıl uğrama nedenim yeni bir Paint Pot almaktı. Constructivist rengine bayıldım, netten baktığım swachlardan çok daha cezbedici geldi bana fakat kalmamıştı. Online siteden de baktım ama orada da çoktan tükenmiş. İnternet satış sitelerini arayıp sordum fakat sınırlı üretim miydi, sürekli koleksiyon muydu bunun bilgisini veremediler. Sözde beni arayıp bilgilendirecekler, stoğa gelip gelmeyeceğini söyleyeceklerdi, neyse! Onu bulamayınca diğer paint pot renkleri beni fazla çekmedi, onun yerine refill farlardan aldım. 

Koyu mürdüm, koyu gri arasındaki far "shadow lady" refill paketi 37TL
Bu farları muhafaza etmek için aldığım 4`lü far paleti 22TL

Bilenler çoğunlukta ama bilmeyenler için hatırlatayım; Mac`den bu farları tekli ambalajlar halinde alırsanız 50küsür lira fakat bu şekilde refill alırsanız 37tl`ye nispeten daha makul bir fiyata geliyorlar. Yine de sonuçta 4`lü bir palet oluşturmak 170TL`ye geliyor. Farklı markaların daha çok renk içeren paletleri ile karşılaştırıldığında çok yüksek bir fiyat. Bu yüzden hiç acele etmeden, gerçekten çok aklımda kalan farları zamana yayarak doldurmayı düşünüyorum bu paleti.

Rujlara gelince; MAC`in mat ve prolong wear serilerini seviyorum ama bu sefer rengine ve ismine kapılıp Cremesheen serisinden "Creme in Your Coffee" rengini aldım. Yeni gelen Huggable Lipcolor koleksiyonuna da göz atım ama onlar gloss-ruj arası bana fazlasıyla yapış yapış ve ıslak geldiler. O yüzden hiç oralı olmadım. 

Creme in Your Coffe, Cremesheen serisi ruj, 50TL

Ve son olarak da fırça; Magnetic Nude serisinin 128 numaralı fırçasını aldım. Fırçanın fotoğrafta görünen kısmı yapay kıl, tersi ise doğal kıl, beyaz renkli. Boyutu allık, bronzer ve aydınlatıcı için çok makul geldi bana.  Fırça 90TL 


Mac mevzusunu bu kadar uzattıktan sonra, kısa kısa diğer ürünlere geçiyorum. Lancome La Vie Est Belle kullandıkça aşık olduğum bir parfüm olma yolunda ilerliyor. 30ml EDP + 50ml Body Lotion şeklindeki kofreyi Sephora`dan 99TL`ye aldım.


Geçtiğimiz hafta sonu Gratis`e özel markalarda da %40 indirim vardı bildiğiniz gibi. Gratis her zaman elimin altında olmuyor, çoğu indirim dönemini kaçırıyorum, bu sefer denk gelince almak istediğim daha çok şey vardı ama sadece bunlar kalmıştı. Dirty Work detoks maksesi 8-9TL`ye, The Food Factory ayak peelingi de 3-4TL`ye geldi sanırım. Maske cilt bakımına giriyor ama fiyatı çok makul olduğu için onu saymadım bu seferlik :)

1 aylık diyet sonunda yaptığım tüm alışveriş bunlardı sanırım. Cilt bakım ürünlerimi bitirme kararım hala sürüyor, bu alışverişten sonra en az önümüzdeki 1 ay için hiç bir şekilde kozmetik almamayı düşünüyorum.

6 yorum:

  1. Benim diyette gayet iyi gidiyor. Yazısını yazacağım bir fırsat bulursam. Fırçaya bayıldım, bu büyüklükteki fırçaları çok seviyorum.Detox maskesini de merak ettim..güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. Constructivist sınırlı üretim değil sürekli ürünlerden :) Aldıklarını çok beğendim, hoş seçimler yapmışsın hepsini güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Güle güle kullan hepsinii :) Mac ten bende dörtlü bir palet yaptım uzun zamandır inceleyip aklımda olan renkleri aldım ama 4 tanecik fara 170 lira verdiğim gerçeğini hala kabullenmek istemiyorum :) Bende cilt bakımı diyetindeyim ve birşey almıyorum uzun zamandır oldukça fazla bir ürünüm çöpü boylayınca aklım başıma geldi..

    YanıtlaSil
  4. Nilgün; teşekkürler. Fırçayı ben de sevdim. Maskeden pek beklentim yok ama ambalaj işte :)

    Firuze; umarım öyledir yaa, sitede limitli üretim yazıyor ve uzun süredir stokta yok

    Ceyda; evet ben de aldıktan sonra hesabını yaptım cidden yüksek bir rakam ama kısa zamanda almayacağım, acelesi yok nası olsa

    YanıtlaSil
  5. yasasin kalkan kozmetik yasagi:)

    YanıtlaSil
  6. Lancome La vie est belle harika bir koku, bende bloğumda yazmıştım bakmak istersen beklerim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli