10 Nisan 2013

DOWN UNDER NATURALS // Nude Şampuan

Down Under markası her zaman sempati ile baktığım ama bir türlü düzenli kullanamadığım bir markaydı. Şampuan olarak her zaman aldığım bir kaç markanın dışına çıkmıyorum genelde ama Nude şampuanları denemek farz olmuştu artık.


Down Under Natural`s bu şampuanlar için "%96 bitkisel içerik" ibaresini kullanmış, sülfat, fosfat, paraben , boya içermediğini belirtmiş. Paraben meselesi takıntı halinde değil bende ama içeriği nispeten temiz ürünler kullanmak hoşuma gidiyor. Memnun da kaldıysam devamını getirmek, demirbaş ürün yapmak istiyorum.



Down Under Natural`sa Nude Şampuan:  Oldukça memnun kaldım. Özellikle saçlarımın yağlanma süresini uzattığını fark ettim. Köpürmesini, temizlemesini ve kokusunu beğendiğim, saçlarımı sertleştirmeyen bir şampuan oldu.

Down Under Natural`s Nude Saç Kremi: Saç kreminden şampuan kadar memnun kalmadım maalesef. Saçlarım uzun ve gür. Eğer iyi bir saç kremi kullanmazsam ya da yeterli miktarda kullanmazsam, banyo sonrası tarama-kurutma fasıllarında koparak dökülüyorlar. Bu saç kremi bana yeterli gelmedi. 


Bir de iki ürün için de ambalajının kullanışsız olduğunu düşünüyorum. Şişelerin kapağını açtığımda azıcık dökülüyorlar. Belki tasarruf için iyi olabilir de, benim gibi bol keseden kullanan insanlar için zor. Özellikle saç kremi şişeden ip gibi akıyor.

Şampuan ve saç kreminin içerikleri de bu şekilde;



Özetle saç kremini yetersiz bulsam da, şampuanını oldukça beğendim ve devamını almayı düşünüyorum. Down Under markasının diğer şampuanlarını özellikle de yeni çıkan argan sersini de denenecekler listeme ekliyorum...

12 yorum:

  1. ben hiç beğenmedim. Blogumda yorumum var. çok sertleştirdi. asla almam

    YanıtlaSil
  2. ben de elimdekiler bitince bu şampuana devam edeceğim artık.. içeriği güzel..

    YanıtlaSil
  3. @fazi: şampuanlar çok farklı etki edebiliyor herkese maalesef

    @audrey: evet ben de öyle düşünüyorum, farklı çeşitleriyle devam edeyim diyorum. Fiyatları da uygun...

    YanıtlaSil
  4. içeriğinde gayet Sodium Methyl-2 Sulfolaurate ile Sodium Lauryl Sulfoacetate yani SLS; üstüne de Parfume varken nasıl %98 oranında bitkisel olduğunu iddia edebiliyor çok merak ediyorum. "kel" yerine "saçı yok" yazıp aaaa kel demedim ki demekten farksız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didem Hanım, Öncelikle ilginize çok teşekkür ediyoruz. Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bu bilgiyi sizin ile paylaşmak isteriz. Sizinde bahsettiğiniz ve ürünün ön kısmında (ingilizce ve Türkçe olarak) yazan SLS içermez/ Sülfat içermez ibaresi Sodium Lauryl Sulfat için kullanılmıştır. Bu hammadde sizin de bildiğiniz gibi insana ve doğaya zararlı olan deterjan türevi köpürmeye yarayan bir maddedir. Markamlarımız arasında bulunan NUDE ve Live Clean ürünlerinde hiçbir şekilde bu kimyasal kullanılmamıştır. Ürünlerimizde köpürmeyi sağlamak amacıyla kullanılan ve isim benzerliği olan sizin de belirttiğiniz Sodium Laurly Sulfoacetate kullanılmaktadır. Sulfoacetate bitkisel kaynaklı bir hammadde olup hindistan cevizi ve palmiya ağacı yağlarından gelmektedir. Bu madde bilinen doğaya ve insana en zararsız köpürme ve temizlik maddesidir. (Türk kültüründeki kükürt gibi düşünülebilir.) %98 Şampuan ve %96 Saç Kremi Bitkisellik oranlarımız ise Kanada Sağlık Bakanlığından onaylı ibarelerdir. Parfüm olarak duyduğunuz esansiyel kokular bitkisel kaynaklı ya da %2 lik payda bulunmaktadır. Bu pay bir ürünün ortaya çıkarılması ve şampuan ya da krem ürünü haline gelmesi için zorunlu bir paydır. Kremde %96 olmasıda bu sebepten olup ürünün gerçekçiliğini ön plana çıkarmaktadır. Endişelerinize karşı duyduğumuz hassasiyetimiz sebebiyle açıklama yapma gereği duyduk. Daha detaylı bilgi için iletişim bilgilerinizi downunder@selenkozmetik.com adresine mail atabilir ya da 0216 366 97 63 numaralı telefondan ürün destek ile ilgili görüşebilirsiniz. Sağlıklık günler dileriz.

      Sevgiler,
      Selen Kozmetik Ekibi

      Sil
    2. Sodium laurly sulfoacete sls nin türevi,en az sLs Kadar Zararlı..

      Sil
  5. @didem: haha evt dikkat etmemisim.haklisin aslinda. Sampuan paketinin istinde sls/sulfat, fosfat ve boya icermez; sac kreminde fosfat paraben ve boya icermez yaziyor ama ayni turden urunler var icinde

    YanıtlaSil
  6. sevgili selen kozmetik...şampuanın orijinal ambalajında kutu açıldıktan sonra 24 ay(24M) yazarken sirketin ypıştırdığı sticker da 5yıl yazıyorrr?????hangisini dikkate almalıyız:)

    YanıtlaSil
  7. @adsız: böyle bir durum varsa, cidden ilginç ama ben evdeki paketime baktım. Türkçe yapıştırma etiketinde kullanım tarihi ile ilgili bir şey yazmıyor. Orjinal paktteki 24M yazısı var sadece

    YanıtlaSil
  8. Arka yüzünde 5 yıl yazıyor gerçekten :) türkçe etikette,
    şişede 24M yazıyor.

    YanıtlaSil
  9. Kutu açıldıktan itibaren 24 ay, henüz açılmamışsa 5 yıl olabilir

    YanıtlaSil
  10. Gayette sls var iste. Bi de aptal yerine koyuyosunuz insanlari. Ayrica sulfatin turevleri de var. Otaci motaci alin en azindan aptal yerine koymuyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli