26 Nisan 2013

ESTEE LAUDER // Double Wear Fodöten

Çok memnun olduğum bir fondötenim olmasına rağmen, denemek istediğim fondötenlerden birisinin indirimde olduğunu görünce dayanamadım.


 Estee Lauder Doble Wear Fondöten; 
* En belirgin özelliği kapatıcılığının yüksek olması adından da anlaşılacağı gibi. İnce bir kat sürdüğünüzde bile gayet güzel şekilde kapatıyor. Çok incecik bir yapısı yok ama maskeleme ya da ağırlık yapma gibi bir olumsuzluğu da yok. 
*SPF 10 güneş koruma faktörü var, çok düşük bir koruma, benim için kışın bile yeterli değil, olmasa da olurmuş sanki.
*Bitişi oldukça mat, fondötenin üzerine her zaman pudra kullanan biri olarak, bu fondötenin üzerine pudraya ihtiyaç duymadım. Ne sabitlemek, ne de matlaştırmak için pudraya ihtiyacı yok bana göre.



*Kalıcılığı da oldukça iyi, diğer fondötenlerimin hepsinden daha uzun süre bozulmadan kalıyor yüzümde. Ürünün ambalajında "çok nemli ortamlarda dahi 12 saat boyunca kalıcılığını korur" diyor. Bende de 8-10 saati oldukça güzel idare ediyor. 

* Ürünün üzerinde "yağsızdır, akneye sebep olmaz, tüm cilt tiplerine uygundur" ibaresi yer alıyor. Yağsız olduğu çok bariz zaten, tüm cilt tiplerinin kullanabileceğini düşünüyorum ben de. Ciltte herhangi bir yağlanmaya ya da kurumaya sebep olmuyor. 


* Benim aldığım renk "Outdoor Beige 03" Alırken yine elimde, kolumda deneme hatasına düştüm. Kolumda çok iyi duruyor rengi ama yüzümde öyle durmadı tabii ki. Oldukça pembe tonlu duruyor cildimde. 


* Ve ürünün en anlaşılmaz yanı ambalajı. Dökerek kullanmak durumunda kalıyorsunuz ve miktarı ayarlamak zor oluyor. Ürünün bir kısmı boşa gidiyor ve ne kadar temiz kullanmaya çabalasınız da, şişenin kenarları kirleniyor. En pratik çözüm başka bir fondötenin pompasını takmak oluyor (MAC`in pompaları uyuyor)


* Ürünün içeriği de bu şekilde. 30 ml ürün 120TL fakat dediğim gibi Ykm`nin indirimine denk gelince 59TL`ye aldım. 

*Özetle mat bitişli, ince bir uygulama ile gayet kapatıcı ve kalıcı güzel bir fondöten. Özel günlerde de rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün.

*Bir de böyle yüksek fiyatlı ürünleri satan kişilerin daha profesyonel olması gerektiğini düşünüyorum. Yani bir ürüne bu kadar fiyat koyuluyorsa, müşteriyi doğru yönlendirecek satış görevlisi de olmalı kesinlikle. Doğru rengi seçemediğim için gönül rahatlığı ile kullanamayacağım bir ürün oldu. Ben yarı fiyatını verdiğim halde üzüldüm.

13 yorum:

  1. Hadi ya kötü olmuş renk konusu ben testerını denedim güzel bir üründü. YKM deki bu indirim hala devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
  2. İndirim devam ediyor mu bende merak ettim açıkcası :) alıp denemek isterim. Ambalajı içinse önerim fondöten pompaları satılıyor alıp takarsan rahatlıkla kullanabieceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Ben bi kac gun sonra baktigimda kalmamisti maalesef ama yakininizda ykm varsa bi bakin derim

    YanıtlaSil
  5. Fiyatı çok iyiymiş gerçekten ama ambalaj problem.Fırçayla alınsa sağlıksız olur sanırım.Alışmışız hep plastik ambalajlara ya da pompalı şişelere.Bunun kullanımı zor geldi.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bi yazı olmuş, çok bilgilendirici.

    YanıtlaSil
  7. çok uygun almışsın ama şu satış görevlileri gerçekten bazen sinir bozucu oluyor üzüldüm :(

    YanıtlaSil
  8. @makyaj kelebeği; evt zor oluyor gerçekten, ya ona uygun pompa bulmam lazım ya da pompalı bi şişe aktarıcam.

    @Natali Ucer; teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)

    @kozmetik deneyimler; genellikle öyle oluyorlar zaten :) bunu nasıl değerlendirsem bilemedim, başka fondötenle karıştırmayı düşündüm rengi açılsın die ama yapısı bozuldu, özelliği kalmadı. Artık yaza ten rengim biraz koyulaşırsa o zaman kullanırım sanırım

    YanıtlaSil
  9. pompali olmayisi beni cok sogutmustu, ama estee lauderin tum urunlerini cok seviorum :)

    YanıtlaSil
  10. Güzel blog !!! Kolay gelsin



    YanıtlaSil
  11. Mac in fondoten pompası buna tam uyumlu diye biliyorum bir bak istersen. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  12. @Belle Amie: kesinlikle saçma bi durum ama napalım :)

    @arthralgia: teşekkürler...

    @huelyha: başka bir şişem var ona geçiricem sanırım, teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  13. bu fondötenden 6. şişemdeyim full coverage bi fondöten istediğimden yerine başkasını da koyamıyorum :) pompa konusunda böyle bişeyle karşılaştım bi bakın isterseniz :) http://imageandthecity.blogspot.com/2013/01/estee-lauder-double-wear-fondoten.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli