15 Mayıs 2013

KOZMETİK: Almıyorum, Evdekileri Bitiriyorum...

 Ben elindeki bir işi bitirmeden yeni bir işe başlamayan, bi kitap bitmeden yenisine el sürmeyen, bi ürün dibini görmeden yenisinin paketini açmaya kıyamayan bir insandım ne zaman bu hale geldim bilmiyorum. Artık 5 tane kitaba başlamış, hepsinin ucundan biraz biraz okuyan, banyoda 3 şampuan 2 duş jelini yarım bekleten, bi ürün bitmeden hatta yarıya bile gelmeden yenisine el atan birisiyim. 

Bu durum ciddi ciddi sinirimi bozmaya başladı artık, sarsılan bütçem bir yana, biten bi ürünün yerine gönül rahatlığı ile yenisini alıp, "ihtiyaçtı, aldım" demenin mutluluğunu yaşamak istiyorum. Hep bir "kozmetik almayacağım artık" sözü dilimde ama gerçekleştirebilene aşk olsun. Bi kere daha şansımı denemek istiyorum ve bu sefer bir de postunu yapayım dedim. Şimdilerde araba ve S4 gibi daha ciddi isteklerim olduğundan, belki bu sefer daha başarılı olabilirim gereksiz ürün almama konusunda :p

Evdeki stoklarımı, bana göre 1-2 tane olması yeterli olan ürünlerimi toparladım, bakalım neler varmış dedim;  


Fondötenler; içlerinden en rahat kullandığım Clinique anti blemish, sürekli onu kullanabilrim aslında, ve bu fotoğrafda gördüğünüzden hariç 1 tane de açılmamışı var :) Hangi sirayla, nasıl olur bilmem ama uzunca bir süre yeni fondöten yoook! 


Pudralar; yine bir türlü bitmeyen ürünler. Minerali var, bronzu var, kapatıcı olanı var derken 4 sene kullansam bitmeyecek kadar pudram var.


Renk ve yapı açısından en sevdiklerim tabii ki Clinique`ler yine. Son damlasına kadar kullanmak niyetindeyim bu iki arkadaşı.


BB kremler; Clinique`in renkli güneş kremini ve CC kremini de bu sınıfa dahil ettim benzer ürünler olduğu için. Bir kaç tane daha BB kremim vardı, naaptım onları hiç hatırlamıyorum. Clinique güneş kremini seviyorum, zaten 3`te 1`i falan kaldı, spf`si olmayan fondötenlerin altına lazım, Garnier`i de seviyorum ama rengi çok açık kalıyor benim için ama bi şekilde sürülecek artık. Clinique CC kremde son gözdem, yine son damlasına kadar bitirme niyetim olan ürünlerden.


Allıklar; en zavkli şeylerden birisi allık almak sanırım :) Üstelik ben çok farklı renklerde allık kullanmayan bir insanım, buna rağmen aldıkça almışım... Bir allığın bitmesi gibi bir şey söz konusu da olmadığına göre... Benefit kitlerinin içinde de 2 tane çok tatlı allık olduğundan, onları da bu gruba dahil ettim.


Coralista biraz aşınmaya başladı, üzerinden yazısı silindi. Kitin içerisinde az miktarlı olduğundan ve her güne rahat rahat kullanılabilecek bir renk olduğundan bitecek diye umut ediyorum. 


Bu da Benefit Hoola bronz allık, maalesef Coralista gibi her güne kullanamıyorum.


Maskaralar; ve son olarak bunlar kaldı. Allık, pudra neyse de, maskaranın 2.sine ne gerek var! İşte hep kampanyalar, indirimler, kofrelerin içinden çıkanlar vs. Sol baştan sayarsak; Lancome daha yeni alındı, Avon hiç açılmadı ama bir süredir bekliyor muhtemelen kurumuştur, Sephora hiç bir şeye benzemiyor atılacak, Clinique tatmin etmedi, Maybeline`i birkaç sefer daha kullanıp atarım 3 ay kadar kullandım zaten, Clinique`i çok sevdim bitmek üzere, Benefiit`de bi an önce kullanılıp bitirilmeli... 

Bunun dışında far, ruj vs gibi makyaj ürünlerinin sayısız olmasında bir sakınca görmüyorum :) O yüzden onları bu posta dahil etmedim. Belki ürünleri bir sıraya koyup o şekilde kullanmalı bilemiyorum. Siz ne sıklıkla alıyorsunuz, bir ben değilim herhalde bu durumda olan :) Özellikle "blogda yazarım" bahanesine sığınanlar var mı aranızda benim gibi merak ediyorum ?? Ve bir de bu post için fotoğraf çekerken "blog satışı yapsam mı acaba ben de?" sorusu vardı aklımda, postu yazarken yapmaya karar verdim. Ne bu ürünlerin ömrü yeter benim onları bitirmeme, ne de ben yeni birşey alamadan durabilirim o süre boyunca ama blog satışı konusunda sizin fikirlerinizi de merak ediyorum ? 

15 yorum:

  1. Merhaba yeni bir blogger olarak bu kadar çok şikayetçi olman gözümü korkuttu açıkçası :/ ben de böyle olur muyum die düşündüm durdum ki olurum hem de nasıl:) bence elinde kalıp son kullanma tarihini geçirmektense satışa çıkarman en mantıklısı derim tabi sen bilirsin :) keyifli yazılar bana da beklerim çok yeniyim bugün açtım blogumu;)
    oreosevenkiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bana da ruj,far ve allıkların fazla olması dokunmazken fazladan ten ürünü ve maskaram olsun istemiyorum.Likit yapılı ürünler özelliğini çabuk kaybediyor ve her biri en az 6 ay bitmiyorlar.Fondötenler için blog satışı mantıklı bencede.Heeepsini güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  3. @zuhal gündoğdu: blogun hayırlı olsun :) ben de blog yazmaya ve takip etmeye başladıktan sonra bu kadar almaya başladım açıkçası :)

    YanıtlaSil
  4. evet evet istiyoruzzzz bunlar gitmeli ki yeniler gelsin dimi ama :D

    YanıtlaSil
  5. ben de senin gibi bir ürünü bitirmeden yenisine geçemeyen bir kitabı bitirmeden ikincisine başlayamayan biriydim hala da az da olsa istikrarlıyım :) aylık seçili ürünlerimi kullanıyorum düzenli olarak ve azalmalarına yardımcı oluyorum o şekilde özellikle fondöten ve pudralarda aya göre seçim yapabilirsin :) bir ay sürekli aynı şeyi kullanınca da azalıyorlar zaten bir hayli

    YanıtlaSil
  6. bu hastalık oldu bende de ihtiyacım olmadan alıp duruyorum bi diyet yapsam bu konuda da iyi olacak... satıştan ziyade annem kardesim görümcem kuzenler vs. dagıtıyorum ben en azından kullanılsın

    YanıtlaSil
  7. Bende fondoten hastaligi var kullanmasam bile o begendigim fondotenin elimin altinda olmasi bana huzur veriyor :)

    YanıtlaSil
  8. En iyisini yapıyorsun dayanmalısın bitirip yenisini almak daha keyifli olacaktır ;)

    YanıtlaSil
  9. Bende senin gibi yapıyorum şunu alayım blogda yazarım diye alıyorum.Blog satışı yapmalısın bence.

    YanıtlaSil
  10. Bunlar kozmetik bloglarıyla haşır neşir olmanın sonuçları. Hepimiz aynı durumdaymışız demek ki benim de 3 tane cilt bakım setim var hangisini bitirebilirim ki 6 ay içinde.Ne olacak bizim halimiz:) Bende bugün tam da bu konuya değinen bir yazı paylaştım.
    http://makyajvekitap.blogspot.com/2013/05/kozmetik-blogu-yazmann-zararlar.html

    YanıtlaSil
  11. Şu sıralar tam da aynı şeyleri düşünüyorum ben de, gereksiz çok fazla şey alıyoruz farkında olmadan. Bir ara kesmiştim, sonra dayanamayıp yine coştum :)

    YanıtlaSil
  12. Bence de blog satisi yapmalisin . Elinde kalacaklarina satis yaparsin hem de alirken daha buyuk mutluluk duyarsin .)

    YanıtlaSil
  13. @makyaj kelebeği: aynen ben de maskaralara çok üzülüyorum özellikle. Hepsi ziyan oluyormuş gibi geliyor.

    @günden arta kalanlar: ben de yapmak istiyorum, gerçi satılır mı orasını bilemiyorum ama bir kaç gün sonra yapacağım postunu.

    @bakimliolmakasktir: evet canım ben de öyle yapacağım sanırım, hem bu şekilde sabahları hangisini kullansam olayından kurtulmuş olurum. Şimdi bitmeye yakın olanlarla başladım.

    @Kozmetik Deneyimleri: Benim verebileceğim fazla kimse yok çevremde maalesef. Bunlar bi kız arkadaşıma ve anneme verebileceklerimi verdikten sonra kalanlar. Hatta erkek kardeşime de cilt bakım ürünlerimden veriyorum :P

    @sule sari: tek hasta ben değilmişim demek ki :)

    @к♢к♢ş: kesinlikle... ne zamandır yaşayamıyorum o keyfi

    @cfusun: o konu çok sıkıntılı ya, bi yandan cidden blogda yazmak için malzeme lazım ama bir yandan da kendimizi kandırıyoruz almak için...

    @ makyaj kitap ve 40 yaş: bizim bu haller iyi değil ya, arada bir silkelenip kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor ::)

    @ onorr: maddi manevi rahatsızlık vermiyorsa sorun yok ya, benim Clinique hastalığım gibi MUFE hastalığı var sizde de sanırım :)

    @ Balbocegi İle Kozmetik: teşekkür ederim, deneyeceğim bakalım...

    YanıtlaSil
  14. Aynı problem bende var sanıyordum ama senin stoğun daha sağlammış :) Şaka bir yana gerçekten kullanmayacağana emin olduğun şeyleri bence blog satışında satmalısın , bende aynı şekilde ayılıp bayılıp heyecanla cildimle alakasız bir sürü ürün almışım tarihleri geçmeden çok makul fiyatlara sattım çünkü satmasaydım çöp olacaktı ne yazık ki :( Başka konularda değil ama makyaj malzemeleri konusunda tabiri caizse ne zaman bu kadar aç gözlü olduk bende anlamadım valla :)

    YanıtlaSil
  15. Hepimizin ortak sorunu haline gelmiş meger bu durum. Blog satışı guzel bir yöntem olur hem de denemek isteyenler uygun fiyata ürünlere ulaşabilirler. En son anneler gunü indirimlerinden sonra ben de kendimi frenlemeye çalışıyorum, cok güzel bir post olmuş teşvik oldu bana da:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli