20 Ocak 2014

Sigma Fırçalar // F80, F84, F86, P88, E15

Bu fotoğrafları birkaç hafta önce çekmiştim, o zamandan sonra Sigma fırçalarıma 2 üye daha ekledim hatta. Bu fırçaların hepsini instagram hesabından satış yapan Zeomeo`dan almıştım. Bilenler vardır mutlaka, twitter üzerinden günlerdir bu konu ile ilgili muhabbetler dönüyor fırçaların sahte olduğuna dair! Mevzu gün geçtikçe dallanıp budaklandı, kimileri para iadesi aldı, kimileri alamadı. Bu hesaptan da "ürünler sahte değildir" diye net bir açıklama gelmedi. En sonunda hesaplar kapandı. 

Ben de 1 tane fırçayı diğerlerinden çok farklı bulduğum için (F86) iade istedim ve fırçayı geri gönderdim. Diğer fırçaları ise hala kullanıyorum. Maalesef Sigma`nın kendi sitesinden aldığım bir fırça olmadığı için orjinallikleri konusunda %100 emin olamayacağım ama performansları gayet tatmin edici.

Dediğim gibi fotoğrafları da çok önce çektiğim ve fırçalardan da memnun olduğum için yazmak istedim. 




Üst fotoğraftaki sıra ile gidersek; 
F88--> Meşhur F80 ile aynı yapıda, benzer sıklık ve uzunlukta. Tek farkı düz değil açılı şekilde kesilmiş olması. Bu da fondöten sürerken benim daha çok işime geliyor. Hafif sivri kısmı ile burun kenarlarına ve kaşlarımın üst kısmına daha rahat uygulama yapıyorum. Fondöten için oldukça ideal bir fırça, F80 gibi, bu da  ürünü içine çekmiyor, iz bırakmıyor ve de kolay temizliyor. 

F84--> F88`e benzer şekilde eğik kesimli bir fırça ama F88 silindirik, F84 ise yassı ve kılları F88 kadar sık-tok değil. Bu durumda sıvı ürünler için değil de toz ürünler için ideal oluyor. Ben allık için kullanmayı planlayarak almıştım fakat biraz büyük geldi. Allığın geniş uygulanmış hallini çok sevmiyorum fakat sevenler için ideal bir şekil. Minik minik birkaç hamle için değilde 1-2 hamle ile daha net uygulamalar için ideal. Ben allık için değil pudra için kullanıyorum.

F80--> F88 için söylediklerimin hepsi bunun için de geçerli, Zaten Sigma`nın en popüler fırçası ve gerçekten söylenilenleri hak eden bir fırça. (Tabii tam bu aşamada bendeki fırça sahteyse, gerçeği daha da harika olabilir mi diye düşünüp işin içinden çıkamıyorum)



Bu fotoğrafda F84`diğerlerine nazaran daha boşluklu duran kıl yapısını görebilirsiniz.





P88--> F88`in küçük versiyonu. Kıl yapısı, sıklığı, yumuşaklığı onunla çok benzer. Bu fırça göz altı ürünleri ve burun kenarları gibi küçük uygulamalar için tavsiye ediliyor. Ben özellikle göz altı için almıştım. Beğendikten sonra yedeği de olsun diye P80`i de  (F80`in küçük versiyonu) almıştım. Sıvı ürünleri çok fazla emmemesini ve pürüzsüz uygulamasını seviyorum her ikisinin de. Bir de saplarının uzun olması uygulama kolaylığı sağlıyor. Fırçalar elimle temas ettiğinde oldukça yumuşak ama göz altımda az da olsa rahatsızlık yaratıyor. Kullanmamayı tercih ettirecek kadar çok değil ama bir parça daha yumuşak olsa çok daha güzel olurmuş.

E15--> Eyeliner ya da benzer şekilde sürdüğüm koyu renk far uygulamaları için almıştım. Eyeliner için ucu yeterince ince gelmedi bana. Düşündüğüm kadar güzel sonuç vermedi, zaten göz fırçalarını etkin şekilde kullanmayı beceremeyen bir insan olarak, bunu da çok sevemedim.  


Özet olarak bu fırçaları beğendim. (Özellikle F88, F80 ve P88) Sigma fırçaları Real Techniques fırçalardan çok daha başarılı buldum. Elimde olmayan 1-2 RT fırça vardı ama yeni fırça almak istediğimde tercihimi Sigma`dan yana kullanacağım. 

Fırçaların sahte olduklarını da düşünmek istemiyorum ama bir daha hiç bir markanın kendi sitesi ya da mağazası dışında alışveriş yapmam. Zaten yaptığım ilk instagram alışverişiydi ve son olacak! 

8 yorum:

  1. İlk ve son konusunda çok haklısın! Ben de f80 ve p84 ü başarılı buldum. Tabii orjinalse. P88 i Sigmadan alacağım sanırım Böylece karşılaştırma yapma şansımız da olacak. Her şeye rağmen güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
  2. Serinus; dört gözle bekliyorum senin karşılaştırma yapmanı!!!

    YanıtlaSil
  3. Ben de F80 ve E10 aldım zeomeo'dan ama açıkçası çok memnun kaldım. Sahte olduklarını düşünmüyorum. Eski seri vs olabilir. Yenilerle karşılaştırma yapılması lazım. Yine de ben severek kullanıyorum

    YanıtlaSil
  4. Kozmetik Aşığı; ben de kullanmaya devam ediyorum, bu fırçalardan memnun olduğum için iade istemedim ama makyaj ürünlerinin içinde sahteleri de var, fotoğrafla falan ıspatlı. Hal böyle olunca şüphe duymak güzel olmuyor

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullan bloggerlara orjinal göndermişler sende ki orjinal olabilir. Memnunsan sıkma canını kullan gitsin ;)

    YanıtlaSil
  6. Ceyda; duydum onu da inanasım gelmedi. doğruysa çok ayıp bşy yaa

    YanıtlaSil
  7. Ceyda; duydum onu da inanasım gelmedi. doğruysa çok ayıp bşy yaa

    YanıtlaSil
  8. Sigma fırçalara bende takmış durumdayım. Orjinal olanlarda 3 boğum olurmuş sahte fırça ise iki boğumluymuş. Ayrıca sahte fırça da yer almayan patent pending ibaresi orjinal sigma nın metal kısmında yer alıyormuş  

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli