21 Ağustos 2013

KIEHLS // Ultra Facial Oil Free Serisi

Temel cilt bakım ürünlerini seri halde kullanmaktan hoşlanıyorum, uzunca süredir kullandığım seriden memnun olsam da, artık değişiklik yapma ihtiyacı duyuyorum. Bir süredir aklımda olan Kiehl`s Ultra Facial Oil-Free serisini denedim.


Aslında Kiahls`de benim kullanabileceğim Rare Earth ve Blue Herbal serileri de olmasına rağmen, bu seriyi seçtim. Rare Earth gözenek küçültme etkili, Blue Herbal ise sivilceli ciltler için. Benim seçtiğim Ultra Facial oil free serisi ise, sebumu azaltmaya yönelik, yağlı ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir seri.


Kiehl`s Ultra Facial Oil Free Cleanser, 150ml, 44TL


İçime sinmeyen cilt temizleyicisini kesinlikle bitiremiyorum, kıyıda köşede kalıyor ve ziyan oluyor. Bu yüzden önce deneme boylarını edinmek istedim hepsinin. 

Temizleyici jel kıvamında akışkan bir ürün değil, kremsi yoğun sayılabilecek bir yapıda. Çok az miktarı şaşırtıcı derecede bütün yüzüme yeterli oluyor. Kiehls bu temizleyici için sebumu dengelediğini, kurutmadan derin bir temizlik yaptığını, kolay köpürdüğünü ve hassas ciltlere uygun olduğunu söylüyor.


Sebumu dolayısı ile ciltteki yağlanmayı güzel dengeliyor ve azaltıyor gerçekten. Zaten kendi adıma bir temizleyiciden en büyük beklentim, gün içinde cildimin yağlanmasını engellemesi oluyor. Bu beklentimi gayet güzel karşıladı. Yıkadıktan sonra gıcır gıcır bir temizlenmişlik hissi bırakıyor insanın yüzünde. (Cidden elinizi yüzünüze sürdüğünüzde bir gıcırtı duyabiliyorsunuz!) İlk başta biraz fazla gelse de, alıştıktan sonra demirbaş ürün olabilecek potansiyelde.

Bu temizlik hissine karşın fazla bir gerginlik ya da kurutma yapmıyor ama yine de nemlendirici ile takviye etmek gerekiyor. Kolay köpürdüğü konusunda Kiehls ile hemfikir değilim ama köpürtme ihtiyacı da hissetmiyorum. Küçük bir miktarını bütün yüzüme krem gibi yayıyorum ıslak ellerimle. Bu esnada kendiliğinden köpürmüyor, köpürmesi için  biraz daha uğraşmak gerekiyor, ben o kadar uğraşmadan yıkıyorum.

Kiehl`s Ultra Facial Oil Free Toner, 250ml, 44TL


Açıkçası tonik ile ilgili söyleyecek çok fazla şeyim yok, tonikler zaten etkisi zor hissedilen ürünler ama bu tonikle ilgili en önemli nokta alkolsüz olması ve nemlendirici özellikte olması. Ben alkollü ve dolayısı ile daha gözle görülür etki yapan toniklere alışkın olduğumdan bu tonik bana biraz hafif geldi fakat serinin temizleyicisinin ciddi bir temizlik yaptığı dikkate alınırsa, ardına hafif ve nemlendirici etki bir tonik kullanmak fena fikir değilmiş gibi geliyor. Kiehls`in bu ürün için söyledikleri yine sebumu dengelediği, kiri temizlediği ve cildi nemlendirip canlılık kazandırıdığı. Alkolsüz tonik arayanlar için güzel seçenek ama kendi adıma kararsız kaldım.

Kiehl`s Ultra Facial Oil Free Lotion, 125ml, 70TL


Oldukça beğendiğim bir nemlendirici oldu, çabuk emiliyor ve güzel bir his bırakıyor ciltte. Ağırlık yapmıyor. Silikonlu gibi bir yapısı var ama içeriğinde silikon var mıydı, yok muydu hatırlamıyorum maalesef. Bunun dışında E vitamini içeriyor. İçinde silikon olup olmadığına emin olduktan sonra kesinlikle alabileceğim bir ürün. 


Bunun dışında tüm serinin parabensiz, renklendiricisiz ve parfümsüz olması en beğendiğim noktalardan oldu. Bugünlerde "parabene hayır" ruhum yine atağa geçti. Geçenlerde Drebru`nun makalaesinde parebenin ciltten sandığımdan çok daha hızlı emildiğini okuyunca oldukça şaşırdım. Bu yüzden daha seçici davranmaya karar verdim. Hele de ortalama fiyatların üstünde ürünler alırken.

Son olarak Kiehls alışverişlerini genellikle telefonla yaptığımı ve sorun yaşamadığı da eklemek isterim.

3 yorum:

  1. Merhaba blogunu takipteyim
    sende beni takip edersen sevinirim
    Sevgiler :)
    http://modadusleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Silikon içeriyor muymuş, öğrendiniz mi acaba?

    YanıtlaSil
  3. Silikon içeriyor muymuş, öğrendiniz mi acaba?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli