10 Haziran 2012

Kendin Yap: NAIL ART`TAN KÜPEYE TRANSFER

Aslında nail art merakım çooktan geçmişti ama geçenlerde şu videoya denk geldim. Suyun içerisinde damlattığı ojelerle ebru görüntülü tırnaklar yapıyor. Görmemiştim daha önce, fikir ilginç geldi ve bir heves hemen denedim!


Suyun içine ojeleri damlattığınızda ince bir tabaka oluşuyor, içine parmağınınızı batırıncada üzerine yapışıyor. Çok eğlenceliydi ama bu kız kadar başarılı olamadım :)



Aynen anlattığı gibi; ojelerimi hazırladım ve sıra sıra damlattım suya. Flormar ile olmadı, Pastel olejerle daha iyi oldu


Bu kısmı çok eğlenceli oluyor :) ama o an elimin altında bant olmadığından ve aramaya üşendiğimden, tırnakların kenarını bantlama aşamasını es geçmiştim. Sonuç felaket oldu!


Rezalet bir şey oldu :) Deneyecekseniz bant aşamasını atlamayın. Kenarlarını temizleyeyim derken de, tabaka halinde hepsi kalktı.


Daha sonra bantladım ve tekrar denedim. Kenarlarını ancak bu kadar temizleyebildim. Bu uygulamayı değil 10 parmağa, tek parmağa bile yapmak zor ama çok eğlenceli.

Siz de benim gibi, "ne gerek var bu kadar atraksiyona, ojeni dümdüz sür gitsin" diyenlerdenseniz, bir alternatifim daha var. Ben bu denemeyi yaparken, ojelerle boyadığım küpeler hala masamın üzerinde duruyordu. Yazısı hemen burada. Oradan yola çıkarak; düz renkli bir küpe buldum ve suya parmağımı değil, küpeleri batırdım.



Küpeleri boyamaktan çok daha kolay ve etkili oldu. Bu nail art yöntemi, bu tarz ufak tefek şeylerin üstünü kaplamak için süper bir fikir. Mesela uygun formlardaki yüzüklerinizi, kolye uçlarınızı da bu şekilde kaplayabilirsiniz. 

10 yorum:

  1. bant yerine vaselin de kullanabilirsin bu arada söyleyeyim...

    benimde ilgimi çekmişti fakat sonra her tırnak için tek tek uğraşmak; ı-ıh bana göre değil...
    bende sendenim ojeni dümdüz sür gitsin :))

    YanıtlaSil
  2. bir kolye ucuna hemen deneyeceğim bu yöntemi, müthiş bir fikir!

    YanıtlaSil
  3. Çok şık olmuş.Ebru yapmak başlı başına insanı rahatlatan,zevkli bir olay.Küpelere transfer etmek ayrıca hoş ;)

    YanıtlaSil
  4. @gizem`in blogu: yok bi daha denemek istemiyorum tırnağımda, yeterli oldu benim için :)

    @ozax: evet ben denemek istiyorum ama daha açık daha hoş renklerle yapayım diyorum. Birkaç sefer yaptıktan sonra daha güzel oluyor sanki

    @Süslü ve Pembe Dünyam: Çok teşekkür ederim, tam da dediğin gibi ebruya benzediği için bende denemek istedim sanırım. ebru yapanları görünce hoşuma gidiyor ama ben denemedim hiç

    YanıtlaSil
  5. Bunu bende denemiştim. Çok zahmetli gerçekten tek tek tüm parmaklarla uğraşmak.. bi kaç boncuk batırmıştım ama tutmadı üzerine küpenin üzerine tutmasına şaşırdım :). Güle güle kullan çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ediyorum :) Sanırım düz yüzey olduğu için tuttu. Tırnağa yapmaktan çok daha kolay oldu hatta

    YanıtlaSil
  7. Aaa küpeler çok orjinal bi fikir olmuuş , beyaz tonlarınla da denemelisin eline sağlık :))))

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ediyorum :) Üşenmezsem birkaç şeye daha deniycem :)

    YanıtlaSil
  9. Resmen sanatsal bir çalışma olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. @sherry Style: deneyin mutlaka, çok da zevkli :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli