5 Eylül 2014

Yurtdışı Alışveriş // feelunique.com

Yurt dışı sitelerinden alışveriş yapmaktan oldukça zevk alıyorum, gerçi artık eskisi kadar yapmıyorum ama son yaptığım alışveriş feelunique.com adresindendi.  Böylece bu siteden yaptığım 3. alışveriş oldu. Çok fazla ürün seçeneği olan bir site değil fakat Türkiye`ye ücretsiz gönderim seçeneği olduğu için arada girip baktığım bir yer. 


Bu alışverişi 26 Haziran`da yapmıştım. Ödediğim tutar ise 38 $`dı. Kargonun bana ulaşma süresi oldukça geç oldu. Verdikleri standart teslimat süresi 15 gün civarında. Ücretsiz kargo olduğu için kargo takip numarası da olmuyor maalesef. Siparişimin üzerinden 20 gün kadar geçtiğinde mail atıp sorduğumda, bir süre daha beklememi, 30 gün sonunda kayıp sayılacağını ve ancak o zaman işlem yapabileceklerini söylediler. Arada ben de unutum biraz geç geri dönüş yaptım, tarih iyice ilerledi ama sonuçta 30 gün geçtiği ve ürünüm hala ulaşmadığı için tekrar gönderim yaptılar. 2. gönderim 15 günde elime ulaştı. 

Açıkçası ben bu gelen ürünlerin bizim PTT`de kaybolduğunu düşünüyorum. Kimi yerlerdeki ptt`ler düzgün çalışırken, kimi bölgeler oldukça sorunlu çalışıyor. Antalya`daki adresime 1-2 sene boyunca her aldığım yurt dışı alışverişi sorunsuz ve zamanında gelirken, şu an olduğum yerde de tam tersine sorunsuz gelen ürünüm olmadı. 


Burt`s Bees markasını oldukça beğeniyorum. İçerikleri %98-100 arasında doğal olduğundan, mis gibi kokularından ve ambalajlarından olsa gerek. Bu setin içinde vücut peelingi, vücut losyonu, el kremi ve lip balm vardı. Hepsi ballı ürünler. Ben daha önce kremlerden birisini deneyip beğenmiştim ama herkesin sevebileceği bir koku değil sanırım, biraz ağır. Ben çok sevmeme rağmen eşim hoşlanmıyor. 


Setin içindeki ürünlerin hepsi tam boydu yanılmıyorsam, fiyatı da 27$ civarındaydı.


Tangle Teezer taraktan memnun kaldığım için, kapaklı versiyonunu da almak istedim. Kapaksız olan versiyonu boyut olarak bundan daha büyük ama çantaya atıldığında dişleri zarar görüyor. Bu da çanta boyu oldu. 19$`dı.


Fiyatları çok uygun değil ama indirim çeki de kullandığım da, liste fiyatlarından biraz daha uyguna geldiler. Dolar Euro bu kadar yüksek seviyelerdeyken, yurt dışı alışverişinde de artık hiçbir şey çok ucuza gelmiyor sanırım ama yine de arada tercih ediyorum.

5 yorum:

  1. Güle güle kullan hepsini, güzel seçimler olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. güle güle kullan..benim bu siteden 2 kargom da kayboldu. Üstelik ilkinde kargom kayboldu dedim ve aynı siparişimi ücretsiz yeniden gönderdiler. O da gelmedi. Artık ikincisinde utandım yine kayboldu demeye. Ve haklısın ben de buradaki PTT'de kaybolduğundan (!?!) eminim. TangleTeezer'ı çok merak ediyorum kesin alacağım :)

    YanıtlaSil
  3. güle güle kullan tatlim, tangle teezer nemli saclari taramak icin ideal oluyor :)
    kargo tecrüben kötü olmus ama yurtdisindan siparislerde hep oluyor böyle maalesef almanyadada olabiliyor, bu yüzden pek sevmiyorum siparis vermeyi ama ne yapacaksin, birde sanki calisanlar caliyor gibime geliyor yoksa nerde onca kaybolan paketler sanki :D

    YanıtlaSil
  4. Nİgün; teşekkür ederim. Benim de 2. kargodan pek ümidim yoktu ama geldi allahtan. Tangle`da ıslak-nemli saçta etkili gerçekten, tavsiye ederim.

    Viva Makyaj; teşekkürler. Kuru saçta ben de sevmiyorum. Aslında kargo takibi olmadan almamak lazım ama arada insanın aklı çeliniyor illa ki alınıyor, bilemeyeceğim artık çalma durumunu ama sistemin düzgün çalışmadığı gerçek :(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli