1 Haziran 2012

PARİS YEMEK: LEON DE BRUXELLES

Gitmeden önce adını bir çok yerde okuduğum ve popüler restoranlardan birisi olduğunu düşündüğüm Leon De Bruxelles`den bahsetmek istiyorum. Biz Champs Elyees`daki şubesine gittik.

"Paris`te ne yenir" diye arama yaparsanız, bir çok yerden "midye" cevabına ulaşıyorsunuz. Burası da midye yiyebileceğiniz adreslerden bir tanesi olarak verilmişti.

Mekan oldukça rahat, ne çok salaş ne de kasılacak kadar abartılı. Fiyatları da yüksek sayılmaz. Hatta bir Mc Donalt`s menüsünün 8-9€ olduğunu düşünürseniz uygun bile sayılabilir.


Biz Special olan midyesini denedik, kocaman bir tencere içinde, kendi özel sosu ve yanında pataesi ile birlikte geldi. Ben bir midyenin her çeşidini seviyorum, o yüzden bunu da fena bulmadım. Fakat menülerinde farklı midye alternatifleri de vardı. Special olanın çok özel bir tadı yok, o yüzden diğer çeşitlerini denemenizi tavsiye ederim.



İkimizde aynı şeyleri yemeyelim diye, birimiz de  karışık deniz ürünleri tabağı sipariş etmiştik. Ben balık haricindeki her türlü deniz ürününe bayılan bir insan olmama rağmen bu tabağı çok fazla sevmedim. 

Restoranda genel olarak et, tavuk ve midye çeşitleri bulunuyor. Tavuk sadece schnitzeldi sanırım, hani et ve midye istemeyen olursa aç kalmasın diye düşünülüp öylesine konuşmuş gibi. Etlere gelirsek;


Etler gayet doyurucu ve lezzetliydi.   

Gelelim bu restoranın tatlılarına;
Bu restoranda tatlılar bu şekilde, basit ama etkili :) Resmin ucundan kıyısından gözüken tabaktaki ise crem brule. O tarz tatlılar benim tarzım değil ama annem çok severek yedi.

Benim favori tatlı tabağım ise; işte buradaaaa. Aklı hepsinde kalanlar için böyle bir tabak düşünmüşler sağolsunlar :)

Günde 3 öğün böyle bir tabak olsa yerim sanki. Paris`te oldukça popüler olan bu restorana yolunuz düşerse kesinlikle bu tatlı tabağını alın derim. Hatta 2 kişi rahat rahat paylaşabilirsiniz. Kırmızı meyveler üzerinde krem şanti, krem brule, minik bir sufle, sıcak çikolata sosu ve waffle. Bu tabağın fiyatı 10€ civarındaydı. 

Restoranın internet sitesine buradan girip bütün fiyatlara, çeşitlere ve adreslere bakabilirsiniz. 

Garsonlar beklendiği üzere İngilizce biliyorlar ve güler yüzlüler. Tam akşam yemek vakitlerinde giderseniz biraz kalabalık olabiliyor ama bir biraz azıcık bekleyip, rezervasyonsuz olarak girdik. 

Kısıtlı bir bütçemiz varsa öğleni marketlerden aldığım soğuk sandiviçlerle, meyvelerle ya da kahve yanı atıştırmalıklarla, bir parka sere serpe yayılarak geçirip, akşamı derli toplu bir restoranda geçirmek daha mantıklı geliyor bana.  

Tekrar gidip farklı restoranlar keşfedebilmek ümidi ile...


Paris gezi notları için buraya, alışveriş notları için buraya  bakabirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerli