29 Ocak 2014

Rimmel London // Wake Me Up Concealer

Uzun zamandır drug store diye tabir edilen ürünlerden elimi ayağımı çekme eğilimindeyim. Çok bilinçli olarak yaptığım bir hareket değil ama bir süre sonra "daha az ama daha çok içime sinen ürün olsun" anlayışının beni daha çok mutlu ettiğini fark ettim. Rimmel London Wake Me Up serisi o kadar çok övgü aldı ki, almadan duramadım. Bu kadar övüldüğünü duymasam kendi kendime alacağım bir ürün değildi açıkçası.


Rimmel`in Apocalips lip glossları ve Kate Moss rujları da bir ara çok popülerdi hatırlarsanız. Onlardan da birkaç tane alıp kenarda köşede bırakmıştım. Bu ürünlerin neden bu kadar popüler oldukları konusuna birazdan değineceğim tekrar ama şimdi ürüne gelirsek;


Benim netten swatchlarına bakarak, çok da emin olamadan seçtiğim renk 30 numara Classic Beige rengiydi. Rengi ile alakalı bir sorun yaşamadım. Pembe/bej alt tonlu bir renk. Sarılardan hoşlanmadığım için bu rengi sevdim. 


Ağırlık yapmayan ve yağlı hissettirmeyen yapısını da sevdim. Benim göz altlarıma dolma, birikme yapmadı. Kapatıcılığını da fena bulmadım ama standardın üstünde nemlendirici, kapatıcı ya da aydınlatıcı ürünler aramadığımı belirtmeliyim. Her bir santimetrekaresi sorunlu olan cildimde gözaltların hiç sorunlu değil ilginç şekilde. Ne morluk, ne karanlık ne de torbalanma gibi sorunlar yaşamıyorum. Hatta makyajım aceleyse çoğunlukla gözlatı kapatıcısını feda ederim. Kullandığım zamanlarda ise fondötenimle bütünlük oluştursun, biraz daha aydınlık göstersin diye kullanıyorum!


Buradan yapacağım çıkarım; gözaltında kuruma sorunu olmayan ve yoğun kapatıcılık beklentisi olmayan kişilerin seveceği bir concealer olduğudur.



Fotoğraflarda duruşu da kendini belli ediyor zaten, gayet mat, ince ama yine de hafifçe kapatıcılık sağlayan bir ürün.

Bu serinin çok övülen fondöteni de var bildiğiniz gibi ama onu almayacağım sanırım. Daimi fondötenimden ne zaman şaşsam sonuç hüsran oldu bugüne kadar. Duyumlara göre Watsons Şubat ayında fondötenlerini, Mart ayında da concealer`ını getiriyormuş. Ben feelunique.com`dan 5-6$`a almıştım sanırım. 

Bana kalırsa tek mağazada satılan ve zor bulunan ürünleri gereksiz yere abartıyoruz birazcık. Normalde burada her mağazada bulunabilecek benzer markalar pek rağbet görmezken, böyle tek mağazanın ithal edip getirdiği ürünler daha kıymetli oluyor gibi, ne dersiniz ? 

5 yorum:

  1. Bu serinin fondöteni Şubat'ta concealerı da Mart'ta watsonslara geliyormuş. Fondötenini sevdim ama concealerını hiç sevmedim. Göz altlarımda kuruluğa sebep oldu:/

    YanıtlaSil
  2. Erişilemeyen kıymetli oluyor bence de :) Mesela Wet n wild farlar o kadar dökülme yapıyor kalıcı değil ama instagram hesaplarında bir paleti 30 liraya satıyorlar ve alıyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. Aaii bunu acaip merak ediyorum sırf merakımdan gidip alacağım sanırım :/

    YanıtlaSil
  4. Zuhal; evet biraz öyle ama bende sorun olmadı. Nemlendirici üzerine de mi kullanamıyorsun?

    Ceyda; haha evt ben de görğyorum onu bugünlerde. Araştırmamıştım da, iyi oldu olumsuz yönlerini söylediğin.

    Shewgy; denenebilir çok pahalı bşy de değil sonuçta

    YanıtlaSil
  5. Nemlendiricinin üstüne uyguluyorum. Sanırım benimle alakalı bir sorun. Göz altlarım kuru:/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli