7 Mayıs 2013

CLINIQUE // CC Krem Light/02

Siz de benim gibi, "BB krem iyi de bişeyler eksik" diyenlerdenseniz şöyle alalım sizi de... Clinique`den CC krem haberi geldiğinde çok sevinmiş ve şöyle bir post yayınlamıştım...


O postta bahsettiğim gibi CC kremin BB`den temel farkı, hedef noktasının renk eşitleme olması. Bu krem beklentilerimi fazlasıyla karşıladı benim. Açıkçası artık BB kremlere hiç pas vermiyorum, fondötene de elim gitmiyor.



Gelelim ayrıntılara... Clinique CC krem;

* 30 faktör güneş korumasına sahip, ayrıca UVA/UVB korumaları da var. (Defalarca yazdım ama bu filtreler özellikle yazın çok önemli, sadece sfp`si olması yeterli değil, güneş kremi seçerken dikkat!) 

* Çok mat bitişli bir ürün değil, ürün bilgilendirmesinde "cildiniz ışıltısını geri kazansın" yazıyor zaten, hafif bir ışıltı, canlılık veriyor cilde. Ben tamamen mat ürünler sevdiğim için üzerine pudra da uyguluyorum mutlaka ama benim kadar matlık takıntısı olmayanlar için gerek olduğunu sanmıyorum.

*Kalıcılığını beğendim. 5-6 saat gidiyor benim cildimde, güzel bir pudra ile sabitlediğimde ise 8 saatten sonra bozuluyor. İşten eve gelip aynaya baktığımda ten makyajımın hala idare eder olduğunu görüyorum.


* Tüm cilt tiplerine uygun, yağsız, parfümsüz bir krem. 

*3 renk seçeneği var: light 02/medium light 03/medium 04 Bence renklerin isimlendirmesi yanlış olmuş çünkü light rengi açık değil daha orta tonlarda bir renk. Bana sevdiceğim sürpriz yapıp almıştı bu kremi, light rengini almış. Çok da iyi olmuş, kendim alsam internetten light medium`u alırdım sanırım ve koyu gelirdi muhtemelen. 


* CC kremin rengini ve kapatıcılığını elimdeki Even Better 03 numara ve Anti-Blemish 03 numara ile karşılaştırdım. Rengi neredeyse onlarla aynı. CC kremin light rengini ortadan açığa dönük ten rengine sahip olanların seveceğini düşünüyorum, açık tenlilere koyu gelecektir muhtemelen.


* Kapatıcılığı da en az diğer 2 fondöten kadar iyi. BB kremlerin bana göre en büyük eksisi kapatıcı olmamalarıydı. En çok da bu sebepten sevdim CC kremi.

* Yapısı fondötenden biraz daha yoğun, gerçekten krem kıvamında, elimle ya da sünger ile uygulamayı tercih ediyorum, fırça ile zor uygulanıyor.

*Nemlendirmesi de yeterli ölçüde, akşamları normal nemlendiricimi kullansam da sabah makyajın altına ayrıca nemlendirici sürme ihtiyacı hissetmiyorum. Akşamüstüne doğru hafif bir yağlanma hissediyorum yalnız cildimde. 5-6 saatten sonra üzerinden pudra ile geçmek iyi olabilir.

Özet olarak oldukça beğendiğim bir krem oldu. Yüksek güneş koruma faktörü ile özellikle yaz aylarında tercih edilebilir, kapatıcılığı ve nemlendirmesi güzel bir ürün.

30ml, 99 TL Sephora`da ve Clinique Online`da bulabilirsiniz.

***Edit: CC kremimi internetten aldığım için diğer renklerini deneme şansım olmadı. Almadan önce Clinique`e "anti-blemish fondöten 03`e en yakın rengi hangisi olur?" diye sormuştum. Onlardan gelen cevap şu şekilde oldu;

"CC Krem’in 1, 2 ve 3 numaraları renk numaraları değildir. Cilt tonunda yaşanan donukluk ve sarılık derecesine göre (yani cilt endişesine göre) numaralar arttırılmalıdır. Dolayısıyla cildinizin donukluk endişesini değerlendirerek CC Krem tonunuzu seçmenizi tavsiye ederim."

Hangi numarayı almalı konusunda yardımcı olur umarım.

10 yorum:

  1. Cc kremi Sephora'da denedim, aşık oldum <3 Elimde Bioderma'nın bi ürünü olduğundan henüz alamadım, bu bitsin ilk iş cc alacağım. HArika bir ürün <3

    www.kontesce.com

    YanıtlaSil
  2. huhhuuu elimdeki bir kaç bb kremi bitirip de bir şans vermeli etkilendim :)

    YanıtlaSil
  3. benim de çok denemek istediğim bir ürün.sen de olumlu şeyler yazmışsın,en kısa zamanda alıcam :)

    YanıtlaSil
  4. @kontes: güzel di mi :) en kısa zamanda kavuşursun umarım

    @Kozmetik Deneyimleri: kesinlikle şans vermelisin diyorum :)

    @beijaa vintage: ben çok beğenerek kullanıyorum 1-2 haftadır, umarım sen de beğenirsin.

    YanıtlaSil
  5. Ben de lorealinkini kullaniyorum ama bunun yapisi cok farkli geldi cok merak ettim deneyeyim en kisa zamanda.

    YanıtlaSil
  6. Bende çok heves edip bir testerını aldım renk endişemden dolayı ve malum sonuç ben clinique'de 1numaralı rengim bu ürün ise benden tam 2 ton koyuymuş! Kullanamamki :// Light1 varmış ama TR gelmemiş diye duydum ama bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  7. @Ne Giysem; ben de loreal`e bakayım bi, denemedim onu.

    @Mina'nin paylastiklari; Renk konusunda haklısın, en açık tonu gayet orta bir ton aslında. %100 emin olmamakla beraber bu yeşil ambalajlı olanın renkleri yurt dışında da 3 tane, pembe ambalajlı olan moustire versiyonunda daha fazla renk var ama o bize gelmedi diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir ürüne benziyor.şuan balm shelter kullanıyorum.memnunum ama kapatıcılık olarak aklımı çeldi bu üründe.blogunu takipteyim bende beklerim:)
    http://wishingbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. clinique cc kremi çok merak ediyordum. ama bir çok yerde bb kremden daha az kapatıcılığı var dedikleri için uzak durmuştum. şimdi şans vermeyi düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  10. @Zuhal: bana göre BB`lerden daha iyi. Zaten adı da Color Correcting :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli