16 Eylül 2013

REAL TECHNIQUES // Miracle Complexion Makyaj Süngeri

Vee ilk günden beri gözüme kestirdiğim makyaj süngeri

     Real Techniques Miracle Complexion Sponge, 5.99€

Ambalajda yazan "İyi görünüm kusursuz bir zeminle başlar" sözüne tüm kalbimle katılanlardanım. Yani daha önce de birkaç defa yazdığım gibi, ciltteki kusurları gizlemeden ya da cilt tonunu eşitlemeden göz makyajı yapmayı, ruj sürmeyi anlamsız buluyorum. Bu yüzden fondötenlerim ve uygulamadaki yardımcılarım daha bir önemli oluyor benim için. Bu sünger de çok hevesle aldığım ve "iyi ki almışım" dediğim bir ürün oldu.


Bildiğiniz gibi makyaj süngeri olarak ün yapmış bir Beatuy Blender var. Bu süngerin temel farkı daha kesitli bir şekle sahip olması. Üst kısmı yumurta şeklinde hafif sivri bitiyor, alt kısmı ise hafif eğimle kesilmiş.


Kullanımı ise klasik ıslatma-sıkma ve nemli kullanma şeklinde. Aşağıdaki fotoğrafta kuru halini görüyorsunuz, daha sonra çeşmede ya da bir kabın içinde güzelce ıslatıp sıkıyoruz. Sıktıktan sonra şişmiş ve nemli haldeyken kullanıyoruz.


Kuruyken;
Fondöteni bir miktar emiyor, "içiyor" derecesinde değil fakat bariz emiyor. Aşağı yukarı normalin 2 katı kadar fondöten gidiyor. Buna rağmen pürüzsüz bir uygulama sağlıyor.
Nemliyken;
Fazladan fondöten emmesi gibi bir sorun yok, kuru haldekine göre ve fırçalara göre biraz daha hafif bir uygulama yapıyor. Oldukça pürüzsüz ve güzel bir görüntü veriyor. Nemli/ıslak kullanma işine çok alışabilmiş değilim fakat bu şekilde sonucun daha iyi olduğu bariz. Şöyle de tanımlayabilirim, Fondötenin üzerine Mac Fix + sıktığınızda oluşan yatışmış görüntüyü oluşturuyor nemli kullanımda. 


Ürünün kesitleri kesinlikle kullanışlı olmuş, burun kenarları, dudak çevresi vs. tüm yüze güzel uygulanıyor. Sadece göz altı için çok kullanışlı bulmadım ben. Yine de kullanılabilir. 

Ben Beauty Blender süngerleri kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum fakat baktığım bir kaç yabancı blogda, onunla eşdeğer bulunduğunu hatta daha fazla kesite sahip olduğu için daha çok beğenildiğini okudum. Fiyatı da daha uygun tabii bu arada.

Özetle mucize değil fakat oldukça güzel bir ürün. Fiyatı da oldukça makul ama içimden bir ses çabuk yıpranacağını söylüyor. Arada denk geldikçe 1-2 tane daha alıp yedeklemeyi düşünüyorum kendi adıma. Ürünle ilgili tek endişem ne şekilde temiz tutulacağı konusunda, çünkü çabuk kurumuyor. Islak sünger demek bakteri demek! Bir de direk yüzeyle temas ettiğinden (makyaj masası, çekmece vs.) ayrıca dikkat etmek gerekiyor. Bu arada bir de rengini sevmedim, başka renk mi kalmamış acaba ?

Genel olarak fiyatına da bakınca içim rahat "kesin alın" diyeceğim ürünlerden. (diğer Real techniques ürünleri gibi )

Şu aralar Cloud10`den ve Feelunique`den temin edebilirsiniz. Bu konuda da yazacaklarım var, onları birkaç gün sonraya sakladım :)

7 yorum:

  1. Merakla bekliyorum benimki gelmedi henüz. Bu arada rengini ben de hiç sevmedim. Başka bir renk olmalıydı.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bu ürünü ben de çok merak ediyorum. Birçok blogda çok beğeniliyor. Fakat cloud10' den hiç alışveriş yapmadım, yurt dışı kozmetik alışveriş konusunda kısıtlamalar var diye biliyorum. Bir sorun oluyor mu? Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. @Zuhal Gündoğdu: Kesinlikle yaa çok çirkin bir turuncu :) En kısa zamanda gelir eninki de umarım, seveceksin bence.

    @Tuba Ulaştıran: MErhaba Tuba, genelde herkesiz siparişlerinin sorunsuz geldiğini okuyorum. Benimkilerde sorunsuz geliyor. Zaten bu makyaj malzemesi sayılmaz :) fiyatı da düşük olduğundan sorun çıkma ihtimali çok az

    YanıtlaSil
  4. Bana da sanki çabuk yıpranabilecekmiş gibi bir izlenim verdi, ama neyse ki aşırı pahalı bir ürün değil.

    YanıtlaSil
  5. @Mineyy: Sanki kenarlarından parçalanacakmış gibi biraz ama yedeklenebilir. Çok pahalı değil dediğin gibi

    YanıtlaSil
  6. Ben de bu yazıyı bekliyordum!
    Eline ağzına sağlık canım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli